To je to što me zanima!

Objavili su video otetih curica: Žele ih razmijeniti za militante

Boko Haram je u travnju iz škole u Nigeriji oteo 276 djevojčica. Nekoliko ih je pobjeglo, no oko 200 ih je još u zatočeništvu. Cijeli svijet traži njihovo oslobađanje
Vidi originalni članak

Boko Haram, militantna skupina iz Nigerije objavila je video otetih djevojčica . Rekli su da su ih sve preobratili na islam. Rekli su i da će djevojčice pustiti u zamjenu za zarobljene militante . Boko Haram je 276 djevojčica oteo iz škole 14. travnja.

Neke su im uspjele pobjeći, no oko 200 ih teroristi još drže u zatočeništvu. Reagirale su i druge zemlje te svjetski čelnici. Među brojnim ljudima koji traže oslobađanje djevojčica je i prva dama SAD-a Michelle Obama .

U međuvremenu su nigerijske vlasti prihvatile ponudu Washingtona da pošalje svoje istražitelje u tu zemlju koji će voditi i koordinirati istragu u potrazi za otetim djevojčicama.

Lider skupine Boko Haram Abubakar Shekau oglasio se prošli tjedan u videu u kojem je poručio da će otete djevojčice prodati. Rekao je i da one ne bi smjele biti u školi već da bi se trebale udati.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Mustafa Aga 12.05.2014.

    Ono sto radi Boko Haram jeste za svaku osudu...Jedino ih moram pohvaliti sto su sve ove studentkinje obucene u hijab...Onako propisno po Islamu...

  • Mustafa Aga 12.05.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • 12.05.2014.

    Šačica kriminalaca idiota terorizira djecu a nitko niš ne poduzima. Gdje su sada ti Ameri i nato spasioci da brane kršćanstvo od podivljalih majmuna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare