To je to što me zanima!

Objavio poziv: Predsjednik će zaposliti mlade za 1600 kuna

Josipović je i ranije najavljivao da u svom uredu planira angažirati volontere po modelu Miranda Mrsića. Predsjednikov ured ovaj će put zaposliti sedam mladih ljudi
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović i ranije je najavljivao da u svom uredu planira angažirati volontere po modelu Miranda Mrsića.  Josipović će tako biti među prvima koji su zaposlili mlade na temelju Zakona o poticanju zapošljavanja kojim se osigurava stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa uz naknadu od 1600 kuna.  

Ured predsjednika je na svojim stranicama, ali i na stranicama Zavoda za zapošljavanje, poslao javni poziv za prijam polaznika na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa. 

Radna mjesta za koja se zainteresirani mogu prijaviti su viši stručni tajnik, dva administrativna tajnika i četiri stručna suradnika u trajanju od 12 mjeseci. 

Dio poziva su i propisani uvjeti za prijam na stručno osposobljavanje. Tako polaznici sa završenom srednjom školom ne smiju biti stariji od 25 godina, a oni sa zvanjem magistra struke ili stručnog specijalista, i sa stručnim nazivom sveučilišnog ili stručnog prvostupnika ne smiju imati više od 29 godina.

Oni koji se prijavljuju moraju biti prijavljeni u evidenciju nezaposlenih pri nadležnoj službi za zapošljavanje, trebaju imati odgovarajući stupanj obrazovanja i struku predviđenu za obavljanje posla za koji se prijavljuju. Isto tako, ne smiju biti osuđivani niti se protiv njih smije voditi kazneni postupak.

Rok za podnošenje prijava je osam dana od objave javnog poziva. 

Više detalja pročitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 102

  • KristinaRogina 22.05.2012.

    ma ništa se ne brinite ljudi,to će se zaposliti dijeca ministara, koji imaju već i onako osiguranu budućnost............... mi moramo samo raditi i još nam se neka uzme od te male sirotinje da bi ministri imali tako krasne plaće,toga nema nigdje................

  • sestro 22.05.2012.

    kao se dragi vođa stavio u službu svoje vlade:)))

  • leptiricaa 22.05.2012.

    izvrstan primjer za maturante koji su se neki dan na norijadi veselili što su završili srednju, ajde djeco, upišite fakultete, mučite se sa poluludim profesorima, završite isti taj faks i raditi ćete za 1600 kn! lijepo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare