To je to što me zanima!

Oblačno, grmljavina i pljuskovi: Plaže do jučer bile popunjene, u subotu na snazi meteoalarmi...

Pljuskovi i grmljavina najvjerojatniji su na sjevernom Jadranu, a u višem gorju očekuje se susnježica i snijeg. Na istoku zemlje većinom suho, stoji u prognozi DHMZ-a za subotu...
Vidi originalni članak

Vrijeme će danas biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, najprije na zapadu i u središnjoj Hrvatskoj, a navečer i u noći na nedjelju i na krajnjem jugu, prognozira DHMZ. Pljuskovi i grmljavina najvjerojatniji su na sjevernom Jadranu, a u višem gorju očekuje se susnježica i snijeg. Na istoku zemlje većinom suho. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, prolazno su mogući jaki udari. Na Jadranu jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, lokalno i jaki, duž obale i bura, prema večeri na sjevernom dijelu u jačanju pa će podno Velebita na udare biti i olujna. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 17 °C, u Gorskoj Hrvatskoj malo niža, javlja u svojoj prognozi za subotu DHMZ.

Kakvo nas vrijeme očekuje sutra?

Za sutra je najavljeno da će u unutrašnjosti biti promjenjivo oblačno, osobito na sjeverozapadu sa sunčanim razdobljima, na Jadranu sunčanije. Lokalno kiša ili poneki pljusak, u gorju i malo snijega, a u središnjim krajevima većinom suho. Vjetar umjeren, ponegdje i jak sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena do jaka bura, prijepodne osobito podno Velebita na udare i olujna, prema otvorenom moru u okretanju na sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 1 i 6, na moru od 7 do 11 °C. Najviša dnevna između 9 i 13, duž obale i na otocima od 14 do 17 °C.

Alarmi na jugu Hrvatske 

Za subotu je upaljen žuti alarm za Dalmaciju te narančasti za Velebitski kanal. Očekuje se pojačana i jaka, navečer mjestimice vrlo jaka bura. Najjači udari vjetra 35-55 čvorova (65-100 km/h).

Žuti alarm na snazi je, također zbog vjetra, i za riječku regiju u drugoj polovici dana...

U nedjelju su također na snazi razna upozorenja. Kninska, riječka, splitska i dubrovačka regija su u žutom zbog vjetra. Što se tiče Jadrana, žuto upozorenje zbog vjetra na snazi je za Dalmaciju, zapadnu obalu Istre te Kvarner i Kvarnerić, dok je Velebitski kanal pod narančastim upozorenjem...

Ovdje svakodnevno pratite vremensku prognozu 24sata

Idi na 24sata

Komentari 5

  • mars7 20.04.2024.

    u daljini gromovi crno nebo valovi temp 13 danas

  • tico123 20.04.2024.

    pogledajte si yr.no vakula je 0 za taj portal mada ima korekcija kao i kod nas ali norveški su i točniji od vakule

  • pijevac 20.04.2024.

    Koji zajeb. Precizniju prognozu bi ja dao...sramota kraj takve tehnike...

Komentiraj...
Vidi sve komentare