To je to što me zanima!

Oblak pepela se širi, letovi u Europi su opet otkazani

Zračni promet nad Zadrom i Splitom otkazan je bio u nedjelju. Osim u Hrvatskoj letove su otkazali u Irskoj, Španjolskoj, Portugalu, Engleskoj i Italiji
Vidi originalni članak

Islandski vulkan još uvijek pravi probleme u zračnom prometu. Zbog vulkanskog pepela koji se širi nad Europom u nedjelju su otkazani svi letovi u lisabonskoj zračnoj luci. Ta odluka ostat će na snazi do ponedjeljka u 14 sati.
- Zbog premještaja oblaka na jug, uvedena je zona zabrane leta za područje Lisabona, zbog čega se obustavlja zračna kontrola - rekli su iz portugalske agencije za zračni promet. Promet u zračnoj luci u Portu, koji je u nedjelju bio u prekidu tijekom cijeloga dana, ponovo će se uspostaviti u ponedjeljak u 8 sati. Zračne luke Split i Zadar otvorili su u ponedjeljak. Zbog povišene koncentracije vulkanskog pepela u prostoru srednjeg Jadrana zračni promet je u nedjelju bio zatvoren. Zbog oblaka vulkanskog pepela u nedjelju je otkazano 308 letova u zračnim lukama diljem Portugala. Osim u Portugalu letovi su bili otkazani i diljem Irske, Engleske, Švedske, Italije i Španjolske.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 10.05.2010.

    ocemo demanti oblaka za par dana!

  • be yourself 10.05.2010.

    Daj ne pretjerujte, kad prnem veći oblak nastane.

  • 10.05.2010.

    @mamita ako je zute boje to ti je fini pijesak iz afrike,najcesca pojava ukod nas....

Komentiraj...
Vidi sve komentare