To je to što me zanima!

Obnovljivi izvori energije: "Ne smijemo pogodovati lobijima"

Do 2020. Hrvatske mora smanjiti emisiju stakleničkih plinova za 20 posto jer nas u suprotnom čekaju financijski penali, rekla je u subotu na Krku ministrica Mirela Holy
Vidi originalni članak

Do 2020. Hrvatske mora smanjiti emisiju stakleničkih plinova za 20 posto i što više koristiti obnovljive izvore energije jer nas u suprotnom čekaju financijski penali, rekla je u subotu ministrica zaštite okoliša Mirela Holy na Međunarodnoj energetskoj konferenciji na Krku.

Rekla je i kako smatra da je interes Hrvatske da se u tom dijelu ne pogoduje ni jednom lobiju, odnosno da se i u pogledu novih izvora energije radi na diverzifikaciji energetskih izvora, kako se ne bismo doveli u situaciju da ovisimo o jednom ili dva energenta.

- Potrebno je donijeti i kartu obnovljivih izvora energije kako bi znali na kojim je lokacijama u Hrvatskoj dobro razvijati određene vrste obnovljivih izvora energije - rekla je Holy. 

Na konferenciji se govorilo o važnosti korištenja obnovljivih izvora energije na otocima, o skladištenju energije iz takvih izvora, o financiranju obnovljivih izvora energije iz fondova EU i investicijskih fondova te o dosadašnjim iskustvima korištenja obnovljivih izvora energije.


Idi na 24sata

Komentari 50

  • ludom 18.04.2012.

    Ne znam, ministrice koliko vi uopće znate o obnovljivim izvorima energije, ali bi trebali pripaziti kakvi to stručnjaci pišu to što govorite, jer može ispasti smiješno, i to još pred međunarodnim auditorijem. Ccc...

  • Defiant 16.04.2012.

    Nadam se da ce drzava zadrzati i poboljsati sistem o zelenoj energiji i poceti financirati opremu u tu svrhu, a ne smanjiti otkupne cijene. Cudno mi je kako je ona ministrica okolisa kada kaze da trebamo donijeti mape di je koju energiju isplativo instalirati kada te mape postoje odavno na Hidrometereoloskoj stranici o prosjecnoj brzini vjetra i insolaciji na odredjenom podrucju RH.

  • kristov 16.04.2012.

    Otkupljujem sve odbačene ministričine perike, uvjet samo da su počešljane!

Komentiraj...
Vidi sve komentare