To je to što me zanima!

Obrana generala tvrdi da je zvuk na snimci umontiran

Na suđenju generalima Anti Gotovini, Mladenu Markaču i Ivanu Čermaku obrana je u utorak nastavila protuispitivanje zaštićenog svjedoka
Vidi originalni članak

Svjedok broj 6 izjavio je da nije upoznat s Martićevom objavom ratnog stanja 28. srpnja 1995. jer je do onda već otišao iz Knina. Ne sjeća se točno kad je od pukovnika Nestorovića dobio kopiju snimke koju je tužiteljstvo priložilo kao dokaz granatiranja Knina. Misli da je to bilo godinu dana nakon Oluje i kazao je da ne primjećuje nikakve promjene na filmu. Obrana, koja i dalje inzistira na tome da je netko izmijenio audiozapis, pustila je kao dokaz originalnu verziju iste snimke, na kojoj se ne čuje zvuk sirena već samo cvrkut ptica. Obrana želi dokazati da je zvuk sirena i granatiranja umontirala nevladina udruga Veritas, na čelu sa Savom Štrpcem. Obrana tvrdi da je svjedok njima proslijedio snimku. No na pitanje odvjetnika Mišetića zna li tko je odgovoran za zvukove sa snimke, zaštićeni svjedok kazao je da ne zna i da bi osoba na snimci mogla biti Nestorović, ali da nije siguran. Nije bio siguran ni je li na snimci parkiralište sjedišta vojske.
Svjedok je također posvjedočio da je tog dana iznad Knina vidio dim. Branitelji su pustili film u kojem se vidi da dim dopire iz tvornice Tvik u Kninu jer žele dokazati da je Hrvatska vojska gađala ponajprije vojne ciljeve. Svjedok nije mogao sa sigurnošću reći odakle je dopirao dim koji je vidio.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • tallyst 23.05.2008.

    Ma da Veritas i Savo s nevladinom udrugom! A svjedok je dokaz da su Antu njegov cilj rat i sve šta je napravia dobrim djelom popljuvali..svugdi ima propusta možda i kod Antine postrojbe od xy osobe ali neeee od njega i uz njegovu nazočnost!To je velika razlika...mega,mega!

  • sinke 08.04.2008.

    Sve je to namještaljka.Baš me zanima dali bi Amerika izručila svoje generale.

  • Dadolino 08.04.2008.

    nedajtse HEROJI

Komentiraj...
Vidi sve komentare