To je to što me zanima!

Poplavilo je Jarunsko jezero, voda je zaprijetila i zgradama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Na području grada Zagreba na snazi su redovite mjere obrane od poplava: Potok Vrapčak izlio se na Jarunu, a na cestu oko Velikog jezera izlio se i odvodni kanal
Vidi originalni članak

Na području grada Zagreba vrijede redovite mjere obrane od poplava i sve profesionalne i dobrovoljne vatrogasne postrojbe spremne su djelovati dođe li do opasnog prelijevanja Save. No, već se prelio potok Vrapčak na Jarunu. 

Zbog toga je vodoopskrba, nakon obavijesti Hrvatskih voda da je moguće prelijevanje vode iz Vrapčaka na prometnicu preko Jarunskoga jezera, angažirala ekipe i strojeve kako bi vrećama pijeska spriječila izlijevanje potoka.

Hrvatske vode mole vlasnike vozila na zagrebačkom Jarunu da ih premjeste zbog opasnosti od izlijevanja odvodnog kanala na prometnicu koja vodi oko Velikog jezera. Očekuje se i potpuno zatvaranje prometnice.

Odron brijega na Črnomercu

Zbog obilnih kiša i izlijevanja vode došlo je do odrona brijega  na adresi Črnomerec 95a u Zagrebu. 

Brdo se u srijedu ujutro odvalilo na kuću obitelji Šipušić. Vlasnik Stjepan je rekao kako je problem u vlasniku Müllerovog brijega koji ga ne održava.  Voda s tog većeg brijega se slijeva prema kućama pa je tako došlo do današnjeg odrona.Na sreću,  stablo oraha u vrtu zaustavilo je odron, inače bi šteta bila mnogo veća.

Stjepan je kazao da je  prošle godine u susjedstvu isto došlo do odrona, a nije mu jasno zašto Grad Zagreb još uvijek nije reagirao na problem.

Inače, obitelji Šipušić zbog loše financijske situacije nije bila u mogućnosti izgraditi zid koji bi držao brijeg. Strahuju da bi moglo doći do novih odrona.

Idi na 24sata

Komentari 75

  • energy 13.02.2014.

    sad vam mozda ispliva loch Jaruness

  • zbublic4 13.02.2014.

    Pa zakaj ne bi malo poplavilo i purgere, pa da i oni osjete. Ne znam da li si oni mogu zamisliti kako je nama ovdje na području grada Karlovca i gdje živimo u neizvjesnosti što nas čeka u jutro. Trenutna visina rijeke Kupe u Karlovcu je 826 cm, što je svega 4 cm do kritičnog stanja.

  • ko od brda odvaljen 13.02.2014.

    Predivne fotografije,ovih par na početku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare