To je to što me zanima!

Obustavili su istragu: Sinovčić vijećnika optužio za silovanje

Policija je stala s istragom navodnog silovanja žene za koje je Reno Sinovčić optužio zadarskog vijećnika Antuna Novoselovića. Kažu kako nemaju dokaza
Vidi originalni članak

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru obustavilo je daljnje postupanje u slučaju SDP-ova gradskog vijećnika Antuna Novoselovića. Njega je s govornice zadarske Gradske vijećnice početkom svibnja ove godine optužio nezavisni vijećnik Reno Sinovčić da je prije šest godina u stanu silovao ženu. 

Novoselović je tada bio načelnik kriminalističke policije PU zadarske. U ŽDO-u su pojasnili kako su obustavili daljnje radnje jer se tijekom izvida nije moglo sasvim sigurno zaključiti da je žena stvarno silovana. Ispitan je Novoselović te još sedam osoba, među kojima i dvije žene. 

-  Kako ženska osoba, za koju su tijekom izvida pojedinci tvrdili da je žrtva navedenoga kaznenoga djela, nije željela davati izjavu o događaju, a isto tako je postupila i njezina prijateljica, državno odvjetništvo smatra da izjave četiriju osoba nisu dovoljne za donošenje zaključka o postojanosti osnovane sumnje da je Antun Novoselović počinio kazneno djelo zbog kojega je javno prozvan - stoji u pisanom odgovoru tužiteljstva.

No, protiv Sinovčića neće pokrenuti postupak za lažno prijavljivanje jer za to nema osnova. Protiv njega je Novoselovićev odvjetnik već podignuo dvije privatne tužbe, za lažno prijavljivanje i lažno uzbunjivanje. Tijekom nekoliko zadnjih godina zbog klevete je protiv Sinovčića na Općinskom sudu u Zadru podignuo još tridesetak tužbi.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Jacksick 28.06.2014.

    U članku 302. Kaznenog zakona opisano je kazneno djelo - Lažnog prijavljivanja kaznenog djela. Navedeno kazneno djelo čini ona osoba koja prijavi bilo pisano, komunikacijskim sredstvom ili usmeno neku osobu da je počinila kazneno djelo za koje se progoni po službenoj dužnosti iako zna da to nije istina. Isto djelo čini i onaj tko prijavi da je počinjeno kazneno djelo (dakle ne i određenu osobu da ga je počinila), iako zna da to nije istina, a radi se o kaznenom djelu za koje pokretanje kaznenog postupka nije prepušteno privatnoj tužbi ili povodom prijedloga, ili tko sebe prijavi kao počinitelja takvog djela a to nije istina.

  • Mustafa Aga 27.06.2014.

    U jednoj sredini gde su vanbracne veze normalna pojava...Nije lako dokazati silovanje...

  • marijaterezija2 27.06.2014.

    Nije nitko silovao njega, zašto žena nije tužila. Znam da je prošla stres ali baš zato trebala je tužiti da nitko više ne doživi to. Naravno ako je istina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare