To je to što me zanima!

Očajne obitelji žele odgovore, stiže brod koji traži crne kutije

Australci su u potragu poslali brod opremljen detektorom crnih kutija i robotskom podmornicom. Vremenska prognoza za nedjelju je loša, no potraga ide dalje
Vidi originalni članak

Deseci gnjevnih rođaka kineskih putnika nestalog aviona Malaysia Airlinesa u nedjelju su tražili dokaze o sudbini leta MH370. Članovi obitelji stigli su u Kuala Lumpur i na konferenciji u svom hotelu od dužnosnika zatražili da budu transparentniji.

- Želimo dokaze, istinu i svoje obitelji - rekao je Jiang Hui, predstavnik obitelji, na što su i ostali reagirali skandirajući iste riječi, piše CNN

Jiang je dodao kako su ovdje jer traže tri stvari. Naglasio je da od Malezije traže da ih na vrijeme i jasno obavještavaju o dokazima i da odgovaraju na pitanja obitelji. Zatražio je ispriku što su vlasti objavile zbunjujuće informacije i što su vlasti jednostavno rekle 24. ožujka da se avion srušio. Svi su okupljeni nosili majice s natpisom 'Molite za MH370, vratite se sigurno kući'. 

- Ovdje smo stigli očajni i tužni. Sastanci s čelnicima kompanije u Kini nisu bili korisni - rekao je Jiang. 

Od 239 ljudi na zrakoplovu koji je nestao, čak je 154 kineskih državljana, a obitelji optužuju dužnosnike da ne objavljuju sve informacije. Malezijske napore u potrazi kritizirao je i Boeing.

Loše vrijeme i borba s vremenom

Potraga koja traje već tri tjedna nastavlja se i u nedjelju, a među državama koje pretražuju južni Indijski ocean je i Kina. Loša vremenska prognoza otežat će potragu, no ne bi se trebala zaustaviti, a 10 zrakoplova će pretraživati područje površine 319.000 kvadratnih kilometara. Pridružit će im se i osam brodova, među kojima je i australski Ocean Shield koji je opremljen lokatorom crnih kutija te robotskom podmornicom. No, njemu će trebati par dana da stigne do tog ogromnog područja, piše Reuters.

Dio crne kutije koji odašilje signal kako bi je se moglo pronaći napajaju baterije koje su dizajnirane da traju 30 dana, a potraga je danas u 23. danu. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • zoro 5 30.03.2014.

    Tko zna što će još na kraju od toga nastat

  • fallout2 30.03.2014.

    mogu upravljati robotom na marsu ali nemogu locirati signal crne kutije na zemlji? trebaju poslati brod koji dođe točno iznad kutije da bi je otkrili?

  • MichaelMonako 30.03.2014.

    Pretvorilo se sve u dugu trakavicu.Jasno da su nekakve mučke u pitanju.Neka nova teorija na netu u svezi putnika inžinjera i navodno čipu i bla blabla.Nije mi jasno da tragaći ne mogu uhvatiti signal crne kutije.Mene to već živcira a kako tek rodbinu.Ipak ,još se nadam da će istina izaći na vidjelo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare