To je to što me zanima!

Očajni branitelj: Već 400 dana oni me oživljavaju...

Branitelj Vlado Čiček (45) prošle godine je otkrio da je za državu mrtav. Još nema svoja prava. Od Ministarstva branitelja i policije očekuje ispriku
Vidi originalni članak

Živi mrtvac iz Novigrada, branitelj Vlado Čiček (45), više od 400 dana nakon što je saznao da je od 1995. godine za Ministarstvo branitelja i policiju mrtav, još čeka ispriku i pojašnjenje onih koji su ga živog “pokopali”. Kaže da je riječ o namještaljci, zbog koje je, iako je 70-postotni invalid, financijski oštećen u visini mirovine, koja je nešto viša od 1500 kuna. Čiček je još lani primio obavijest s potvrdom o vlasništvu udjela. Kad je lani pokušao podići 300 kuna dividende, rekli su mu da je mrtav. Dividendu od 300-tinjak kuna su mu isplatili tek u svibnju pravdajući se da je bio “mrtav” tek administrativnom pogreškom. Međutim, ogorčeni branitelj i do danas vodi bitku nastojeći ostvariti svoja prava.
- Ne mogu više. Živci su mi otišli. Trpam u sebe normabele i sve što mi dođe pod ruku. Ovo je strašno što mi rade. Pogledajte me. Cijela lijeva strana mi je oduzeta. Nemam pravo ni na šta. I participaciju kod liječnika plaćam - priča Čiček. Ivica Buconjić, državni tajnik MUP-a, još se lani, 20. travnja, u 24sata ispričao zbog pogreške, obećavši da će uputiti izaslanstvo koje će mu se ispričati, sve pojasniti te ispraviti nastalu pogrešku. Sve je ostalo samo na obećanju.
- Svaki dan očekujem da mi netko pozvoni na vrata i objasni. Osim poštara, koji mi donosi račune, nitko ne navraća - kaže. Obratio se za pomoć i Jadranki Kosor, no kako kaže, uputila ga je ministru policije Tomislavu Karamarku. No odgovora nema.

POČETAK 1995.
U MUP-ovim evidencijama, a potom u Ministarstvu branitelja, proglasili su ga mrtvim, a zatim i u Erste Investu, kad je trebao dobiti dividendu.

OŽUJAK 2008.
Na kućnu adresu u Novigrad mu stiže dopis iz Erste investa u kojem piše visina njegova udjela te da je riječ o preminulom branitelju.

TRAVANJ 2008.
Čiček dolazi u novigradsku FINA-u, međutim oni mu i dalje odbijaju dati 300 kuna dividende jer tvrde da on ne postoji te da je davno preminuo.

TRAVANJ 2008.
Ivica Buconjić, državni tajnik MUP-a, priznao je pogrešku i obećao uputiti MUP-ovo izaslanstvo da se ispriča i ispravi pogrešku do koje je došlo.

LIPANJ 2009.
Vladi Čičeku, osim poštara koji donosi račune, nitko ne dolazi na kućnu adresu. On i dalje čeka da ispune svoje obećanje i isprave pogrešku.
oČAJNI BR



Idi na 24sata

Komentari 22

  • stric66 29.06.2009.

    dra.................jedan moj susjed je dao 7 000 DM donacija !..........po tebi je i on zaslužio mirovinu ?..................tvoja mama dala ?.............da se nje pitalo nitko ne bi išao.........................btw- i moj brat je \'opalio\' jednu plavušu a ja još nisam...............značili to kao da sam i ja ?.........

  • user_30613 29.06.2009.

    ljudi zar je to moguce....

  • MpH 29.06.2009.

    Slažem se ima puno branitelja na papiru, dok su oni pravi ostali prevareni, ali to vam ne daje za pravo da pljujete po njima!! Pitam se tko nas je trebao braniti kad su bila sra*a? Možda vi i vama slični koji ih omalovažavate? Po tome nikad ne bi bili \"slobodni\"!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare