To je to što me zanima!

Očekuje nas žestoka promjena vremena: Oluje i zahlađenje...

Već u petak, te osobito do kraja tjedna znatno se povećava vjerojatnost za pljuskove, grmljavinu, prolazno jak vjetar i tuču, piše Zoran Vakula u svojoj prognozi za HRT te najavljuje promjenjivo razdoblje
Vidi originalni članak

Bit će to mnogima neugodne, ali sasvim uobičajene pojave kada vlažniji zrak dođe na odviše zagrijanu podlogu nakon tjedan pa i više iznadprosječno toplih dana, štoviše - vrućih, i to u mnogim mjestima kao rijetko kada u ovom dijelu srpnja, najavio je Zoran Vakula za HRT nestabilno' vrijeme u petak te još nestabilnije vrijeme sljedeći tjedan.

U petak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladati sunčano, ali uz više oblaka nego u četvrtak, uz veću vjerojatnost pljuskova i grmljavine. Slično će biti i u središnjoj Hrvatskoj, ali i još nestabilnije, uz rekordne vrućine, posebno na zagrebačkom području. 

U gorskom području i u unutrašnjosti Istre vrlo je velika vjerojatnost pljuskova i grmljavine, dok će uz more sjevernog Jadrana biti uglavnom suho i pretežno sunčano, piše Vakula.

U Dalmaciji će biti vruće te sunčano uz more, dok bi se u unutrašnjosti mogli razviti oblaci pa se očekuju pljuskovi i grmljavina. Vjetar će biti slab, more malo valovito. 

Najstabilnije se vrijeme očekuje na jugu Hrvatske, iako manje vruće nego ovih dana. 

Subota još nestabilnija uz pad temperature 

- Za vikend će vrućina popuštati diljem Hrvatske pa će u prvom dijelu novoga tjedna u kopnenom području uglavnom izostati temperatura od 30 °C i viša. No, već za vikend će biti još nestabilnije nego u petak pa će osim povremenih mjestimičnih pljuskova i grmljavine biti i olujnih nevremena, vjerojatno najčešćih i najžešćih u nedjelju, osobito u zapadnim i južnim krajevima. Od utorka se pak ponovno povećava vjerojatnost sunčanijeg vremena, Zoran Vakula. 

Na većem dijelu će Jadrana najnestabilnije biti u drugom dijelu nedjelje te u ponedjeljak prijepodne.

Mjestimični pljuskovi i grmljavine bit će prisutni već u subotu, uglavnom na sjevernom dijelu. Jugo će u subotu ojačati, a potkraj nedjelje će vjerojatno samo prolazno zapuhati bura i tramontana. 

Idi na 24sata

Komentari 65

  • Michael 27.07.2019.

    Ja ceka. vatru.

  • Leo Archibald 26.07.2019.

    Jel njega jos neko smatra ozbiljnim prognozerom?

  • 26.07.2019.

    Odmah sam krenuo graditi arku nakon njegove prognoze

Komentiraj...
Vidi sve komentare