To je to što me zanima!

Policija iznijela članove obitelji Vojnović i aktiviste Živog zida

Uspjeli smo prvi put odgoditi deložaciju, ali sustav je uporan, kriminal ne janjava, rekao je Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida ispred zgrade u Ulici Slavka Kolara u Velikoj Gorici
Vidi originalni članak

Završila je deložacija obitelji Vojnović iz stana u zgradi u Ulici Slavka Kolara u Velikoj Gorici. Interventna policija je članove Živog zida, koji su upad u stan pokušali spriječiti, iznijela iz zgrade te odvezla policijskim kombijima. Nakon što su odnijeli sve članove Živog zida koji su pokušali blokirati deložaciju, izveli su i članove obitelji Vojnović Borku, Peru i njihovog sina. 

POGLEDAJTE VIDEO: Deložacija obitelji Vojnović

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Svi su u Velikoj Gorici korumpirani, odluka suda je donešena van radnog vremena. Prema Ovršnom zakonu ne bi se smjele deložirati osobe kojima se nanosi teško nadoknadiva šteta, a muž i sin obitelji Vojnović teško su bolesni - kazala je jedna aktivistica. 

Prijašnja deložacija krajem siječnja odgođena je nakon što je Borka Vojnović prijetila samoubojstvom. 

- Uspjeli smo prvi put odgoditi deložaciju, ali sustav je uporan, kriminal ne janjava - rekao je Ivan Sinčić iz Živog zida koji je ispred zgrade. Došao je i Miro Bulj iz Mosta. 

Sinčič je dodao kako je njemu ovo već 12. slučaj da su ljudi prevareni od RBA zadruga.

- Ovo će prestati kad se zakonski riješi, možemo samo pružati otpor.  Moje inicijative ne nalaze plodno tlo u Saboru - kazao je. 

Problemi obitelji Vojnović počeli su nakon što su pozajmili novac od muškarca koji je rekao da će im pomoći dignuti kredit u RBA zadrugama. Novac su, tvrde, vratili prije roka, a on se upisao na njihovu nekretninu i prodao je trećoj osobi. 

Idi na 24sata

Komentari 233

  • lokal patriota 02.06.2016.

    Razmislite, treba prvo deložirati ove neradnike iz Sabora. Toga se Vilika nije sjetio, jer sada sa njima dijeli dobru plačicu,a njegovi drugari imaju sukob sa policijo. On stoji sa strane i samo izdaje naredbe, a zaštićen je sada kao lički medvjed. Malo mizerno i neću više pisati.

  • sokodvisanja07 01.06.2016.

    Pa koja glupost ako hoces kupit kucu,stan onda to valda sam ides rjesavati a ne preko posrednika .Mislim stvarno neznam

  • Zoroos 01.06.2016.

    Neka deloziraju vladu i sabor......

Komentiraj...
Vidi sve komentare