To je to što me zanima!

Ocjena ustavnosti kriznog poreza ima dobre osnove

Odvjetnici smatraju da zakon narušava ustavnu jednakost građana. Veljko Miljević upozorava da nema formalne neusklađenosti Ustava i zakona
Vidi originalni članak

Odvjetnik Marijan Hanžeković smatra kako zakon o kriznom porezu narušava ustavnu jednakost građana i da postoji dobra osnova da zakon padne na Ustavnom sudu. Veljko Miljević i ustavni stručnjak Ivo Josipović za Jutarnji list su također dodali da je ocjena ustavnosti zakona na dobrim osnovama. Za Miljevića je povrijeđeno načelo pravednosti i članak 1. Ustava kojim se kaže da je Hrvatska socijalna država. Miljević upozorava da načelo o socijalnoj državi nikad nije ispunjeno niti je posao Ustavnog suda da štiti ekonomska i socijalna prava građana. Dodaje da je zadaća čuvanje usklađenosti zakona s Ustavom i smatra da formalne neusklađenosti nema. Predsjednik odvjetničke komore Leo Andreis kaže za Jutarnji da je bitno vidjeti na čemu će Mesić temeljiti zahtjev da bi se moglo procijeniti hoće li proći kod ustavnih sudaca.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 1Broj 06.08.2009.

    mislim da bi trebalo staviti na ocjenu ustavnosti i porez uopce......................mislim i na onaj mali od prije 22%.......................da li je on narusavao nesto?....................jel izgradio nije nista i time se gubi smisao placanja poreza...................oni koji ga uplacuju ne dobivaju nista od njega zauzvrat vec samo ZDRAVE parazite.

Komentiraj...
Vidi sve komentare