To je to što me zanima!

'Od 1. siječnja uvodi se porez na kamate na štednju od 12%'

Grčić je potvrdio da je to jedna od mjera kojom će se kompenzirati manji prihod regionalnih i lokalnih jedinica samouprave zbog najavljene nove porezne politike
Vidi originalni članak

Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvitka, potvrdio je u petak u Međimurju uvođenje poreza na štednju od 1. siječnja 2015. godine po stopi od 12 posto. Naglasio je i da je to najniža stopa u Europi. Rekao je da je taj potez dogovoren s Europskom komisijom.

Za svakih 100 kuna prihoda - 12 kuna državi

- Za svakih 100 kuna prihoda od kamate na štednju platit će se 12 kuna, bez ikakvih izuzetaka - rekao je Grčić. 

Potvrdio je da je to jedna od mjera kojom će se kompenzirati manji prihod regionalnih i lokalnih jedinica samouprave zbog najavljene nove porezne politike. 

Idi na 24sata

Komentari 208

  • SamoRadi 01.11.2014.

    Nije porez na sto kuna nego na kamatu za sto kuna. Treba samo pažljivo čitati.

  • tomascro 11.09.2014.

    mislim da bi bilo onda uredu da prvo povecaju kamate na stednju i nek onda uzmu 10 % , jer inace ce ljudi pocet vadit novce iz banke, sramota za hrvatsku da i ono malo sta smo uspjeli ustedjet nam moraju uzet

  • PRCO 07.09.2014.

    Vecina onih koji posjeduju veliki novac sigurno ih ne drzi u ´´hrvatskim´´bankama znamo dobro na koga se ovaj zakon odnosi.Na primjer na covjeka koji je u banku stavio par tisuca kuna da bi skolovao dijete (crne dane) i od tog novca za koji je crncio sada ce ministri ubirati porez i financirati samo se pitam sta?

Komentiraj...
Vidi sve komentare