To je to što me zanima!

ZET naplaćuje vožnju u centru, ali parkiranje od danas jeftinije

Pojeftinilo je korištenje javnih parkirališta. Građani u prvoj zoni parkiranja plaćat će 100 kuna umjesto 110, u drugoj zoni 50 kuna umjesto 55, a u trećoj zoni 35 kuna
Vidi originalni članak

Zagrepčani se od danas ne mogu više voziti besplatno tramvajem po centru grada, kao što su to mogli u posljednje dvije godine. Naime, prestaje se primjenjivati zona besplatnog prijevoza u užem gradskom središtu koja je obuhvaćala područje od Trga bana Josipa Jelačića do stajališta Glavni kolodvor, Britanski trg, Trg maršala Tita, Grškovićeva, Kvaternikov trg, Trg žrtava fašizma i Klinika za traumatologiju u Draškovićevoj te od navedenih stajališta do Trga bana Jelačića.

No, pojeftinilo je korištenje javnih parkirališta za ljude koji žive u parkirnim zonama. Tako će fizičke osobe u prvoj zoni parkiranja plaćati 100 kuna umjesto 110, u drugoj zoni 50 kuna umjesto 55, a u trećoj zoni 35 kuna umjesto 44. Pravne osobe u prvoj zoni od danas će u prvoj zoni parkiranje plaćati 600 kuna umjesto 800, u drugoj zoni 300 kuna umjesto 400, dok u trećoj zoni za pravne osobe cijena parkiranja ostaje ista - 150 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • tania1303 18.01.2011.

    zivjela sam u zg i nikad u 3 godine nisam kupila kartu jel kad oni kradu i ja se mogu svercat.a i kad me u 2 navrata uhvatila kontrola trazilu su nesto sastrane da im dam e nisam im dala nego sam naglas vikala sta sam primate u svoje depove e nedam a ti kontroloru ako imaš mud... sad mi pisi kaznu-ljudi su se okretali a kontrolor se izgubio u sekundi.

  • crni5 18.01.2011.

    rijetko tko kupi kartu tamo pa ide samo 2 stanice

  • kristov 18.01.2011.

    Meni koji dolazim s periferije nije pojeftinilo ništa i tako ja još jednom "solidarno" (čitaj bez pitanja i suglasnosti) plaćam bogatim firmašima, obrtnicima, stanarima velikih i visokih stanova, povlaštenim kategorijama sugrađana njihov parking. Stvarno je pravDA zaživjela i pomalo ulazi u sva područja života.

Komentiraj...
Vidi sve komentare