To je to što me zanima!

Od fakulteta prima plaću, a ne radi već devet godina...

Profesor teorije književnosti suspendiran je 2000. god. zbog seksualnog uznemiravanja studentica. Sveučilište u Zadru još mu i danas isplaćuje plaću
Vidi originalni članak

Docent dr. Stjepan Blažanović još uvijek prima plaću na zadarskom sveučilištu iako je prije devet godina suspendiran, a 2004. i pravomoćno osuđen zbog seksualnog uznemiravanja studentica. Nedavno se čak prijavio na natječaj za reizbor na svoje radno mjesto. Iz Sveučilišta objašnjavaju kako profesor već devet godina ne drži nastavu, ali je i dalje na njihovoj platnoj listi, piše Jutarnji list. Blažanovića su prijavile studentice hrvatskog jezika, a peticijom ih je podržalo još 170 kolega. Profesora su osudili na tri mjeseca zatvora, uvjetno na dvije godine. Sveučilište ga drži na plaći jer nikada, kako kažu, nisu službeno primili ishod postupka. Blažanović i dalje tvrdi da je nevin te da ga je sutkinja osudila zbog javnog linča.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • marin.0202 01.10.2009.

    Revizija , i sve te novce da vrati uz kamate te da idu u dobrotvorne svrhe tj. za ucenike koji imaju super ocjene a nemogu studirati. A taj tkz. profesor je jedna velika nula i gnjida ,sramota jedna ,treba jos jedna revolucija u Hrvatskoj da se koncno zemlja ocisti od tog sljama.

  • casio 01.10.2009.

    Je li možda u HDZ-u?Sve će to birači platiti.

  • user_33498 30.09.2009.

    Ovako nešto je moguće samo u našoj zemlji. Zar to sve nije bilo dosta da mu se uruči otkaz? 9 godina nema rješenja? Isplaćuje mu se plaća a ljudi rade bez plaće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare