To je to što me zanima!

'Od ovog snažnog udara bit će vjerojatno dodatnih oštećenja'

Komentirao je statičar Todorić s terena i velike razlike između stare gradnje koja je jako nastradala i novije gradnje, sukladno pravilima građevinske struke, kod koje su oštećenja znatno manja
Vidi originalni članak

Statičar Mario Todorić s terene je u Petrinji za RTL komentirao stanje objekata nakon još jednog snažnog potresa, koji se osjetio nešto iza 18 sati. Zaključio je kako će vjerojatno biti dodatnih oštećenja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ponovo je bio snažan udar što će vjerojatno na već oštećenim objektima izazvati dodatna oštećenja. Na nekim mjestima imamo i nova urušavanja. Do ovog trenutka imamo prijavljeno oko 23.000 oštećenih objekata, od kojih je izvršen pregled na oko 10.000 objekata. Oko 10 posto objekata ima crvenu naljepnicu -kazao je Todorić.

ŠEF STOŽERA IZ PETRINJE Medved: Vidljive su nove štete. Nadam se da nema stradalih

Komentirao je i velike razlike između stare i novije gradnje. 

- Na terenu imamo veliki broj oštećenih građevina, najviše ih je iz vremena od prije 200 godina. Graditelji tog doba nisu imali spoznaje o potresnoj gradnji objekata. Što se tiče građevina građenih u novije doba, svugdje gdje su se poštivala pravila građevinske struke zamijećena su neznatna oštećenja s obzirom na ovako jaki potres - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • BlackRaven 07.01.2021.

    statičar u ganz novoj jaknici firmice, prezimena todorić. Bješte ljudi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare