To je to što me zanima!

Od pada helikoptera prošla godina; uzroci nepoznati

Nedugo nakon uzlijetanja, s visine od 50 metara prije godinu dana vojni helikopeter pao je na parkirano vozilo vojne policije. Poginulo je troje
Vidi originalni članak

Predsjednik Županijskog suda u Vukovaru Ante Zeljko potvrdio je novinarima kako tom sudu još nije dostavljen nalaz i mišljenje vojno-civilnog povjerenstva o uzrocima pada vojnog helikoptera MI-8, koji se na današnji dan prije godinu dana srušio u vukovarskoj vojarni 204. vukovarske brigade.
- Nismo slali nove požurnice, ali je očito da ćemo uskoro morati. Nalazi o uzroku pada helikoptera su polazište koje će županijskoga državnog odvjetnika usmjeriti u kojem pravcu treba ići zahtjev za provedbom istrage i hoće li je uopće biti. Tek tada istražni sudac može donijeti rješenje o pokretanju istrage - rekao je Zeljko.
Zadnju požurnicu iz Županijskog suda u Vukovaru uputili su u ožujku s rokom dostave nalaza i mišljenja do 31. svibnja.
Nedugo nakon uzlijetanja, s visine od 50-ak metara prije godinu dana vojni helikopeter pao je na parkirano vozilo vojne policije pri čemu je sedam osoba ozlijeđeno, a od posljedica ozljeda preminuli su vozač Vjekoslav Ljubo, aviomehaničar Juraj Ruškač i narednica Ljubica Periškić.
Sudjelujući u obilježavanju ovogodišnjeg Dana državnosti u Vukovaru 25. lipnja, ministar obrane Branko Vukelić izrazio je nadu kako će uzroci pada helikoptera u vukovarskoj vojarni biti poznati "do kraja lipnja", a čekaju se, kako je rekao, "još samo ekspertni nalazi nekih institucija".

Idi na 24sata

Komentari 3

  • rmarino 09.07.2008.

    Bilio bi lijepo kad bi Zavrsno izvjesce povjerrenstva izaslo sa stvarnim podacima, imenima i poduzetim mjerama.

  • rmarino 09.07.2008.

    Tesko mi je shvatiti kako za potpunu istragu MORH treba vise od mjesec dana. Primjera radi, kada se u travnju 2006. god. (ili je pak to bilo2005. god.) tkzv. predsjednicka jahta HRM \"Jadranka\" nasukala na hridi u blizini o. Murtera povjerenstvo je svoj rad po zapovijedi moralo zavrsiti u vremenskom roku od sedam dana. Tako je i napravljeno. U TV prilogu sam slusao priloge dvoje novinara, ali nitko od njih nije zatrazio od sluzbe za odnose sa javnoscu MORH za sluzbenu izjavu celnika povjerenstva MORH ili GS OS RH za istragu nastanka incidenta, tko god da on jest??!! MORH je ogroman mehanizam sa, za pretpostaviti, svim potrebnim elementima za uspjesno, brzo, kvalitetno, pravodobno i potpuno operativno djelovanje na svaku krizu....... Da li je??? Ako im ovoliko treba za jedno profesionalno izvjesca o nastupanju sigurnosnog incidenta nize razine (takticke) koliko bi im trebalo za incident najvece strategijske razine-rat, ili kako to moderni ljudi vole reci obrana domovine???!!!

  • gremljin 09.07.2008.

    nekako mi se čini da se sve zna ali da se to ne želi ili ne smije otkriti i objaviti...jer su njuške u vladajućim institucijama odgovorne za sve

Komentiraj...
Vidi sve komentare