To je to što me zanima!

Od rata do Kongresa: Anesa iz BiH je novo političko lice Iowe

Anesa Kajtazović (26), porijeklom iz BiH, s obitelji je u Ameriku došla 1997. godine. Dva puta je izabrana za Predstavnički dom Iowe. Sada najavljuje novu kandidaturu
Vidi originalni članak

Anesa Kajtazović, porijeklom iz BiH, najavila je u nedjelju kako će se kandidirati za američki Kongres, javlja DesMoinesRegister.com

Anesa se prvi put za političku funkciju kandidirala 2010. godine kada je imala samo 23 godine. Tada je pobijedila i ušla u Predstavnički dom Iowe. Dvije godine nakon toga opet je dobila povjerenje građana te je opet izabrana na istu funkciju. S obzirom na to da u Waterloou živi puno njezinih sunarodnjaka tada se slavilo nekoliko dana.

Anesa je sa sestrom, majkom i ocem došla u Waterloo u SAD-u 1997. godine, nakon što su ih više od četiri godine premještali po različitim izbjegličkim kampovima. Anesa je tada imala deset godina. Kasnije je novinarima ispričala da su se njezini roditelji borili i radili različite, uglavnom fizičke poslove, kako bi njoj i mlađoj sestri omogućili "američki san". 

- Gledala sam kako se majka bori s ozljedom koju je dobila na radu i sa zdravljem, dok je tata radio dva posla kako bi nam platio obrazovanje - rekla je Anesa koja pripada demokratskoj stranci. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • ManituApach 09.07.2013.

    Anesa je izabrana za gradonacelnicu tog grada da budemo jasniji,a kandidovat ce se za predstavnicki dom Americkog kongresa!Bila je poslanik u predstavnickom domu te Americke savezne drzave,a joj joj....novinara!!!

  • user_274148 09.07.2013.

    A što će u SAD-u? Ima primjerenijih muslimanskih zemalja, ovo je izdaja..

  • laziona 09.07.2013.

    nakon svega što je obitelj prošla ovo je lipa nagrada

Komentiraj...
Vidi sve komentare