To je to što me zanima!

Od robijaša do intelektualca: Brazil knjigom skraćuje kaznu

Brazilski zatvorenici u četiri savezna zatvora moći će godišnje pročitati do 12 knjiga čime bi svoju kaznu mogli smanjiti za najviše 48 dana, četiri dana po knjizi
Vidi originalni članak

Brazil će zatvorenicima ponuditi novi način skraćenja zatvorske kazne u prenapučenim zatvorima. Za svaku knjigu koju pročitaju kazna će im se smanjiti za četiri dana.

Zatvorenici u četiri savezna zatvora moći će godišnje pročitati do 12 djela iz područja klasične književnosti, filozofije ili prirodnih znanosti čime bi svoju kaznu mogli smanjiti za najviše 48 dana, javlja Reuters

Svaku knjigu će moći čitati najviše četiri tjedna, a nakon toga će morati napisati pismen i uredan sažetak o tome što su pročitali. No, neće svi zatvorenici moći pristupiti ovom programu pod imenom 'Iskupljenje čitanjem' već će o kandidatima odlučivati poseban odbor. 

- Zatvorenik može napustiti zatvor prosvijetljen i širih pogleda na svijet. Bez sumnje, otići će iz zatvora kao bolji ljudi - rekao Andre Kehdi, odvjetnik iz Sao Paola koji vodi program doniranja knjiga za zatvore.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • EmraLjalja 28.06.2012.

    lopov - Ovo je pljacka! Shef banke - (sebi u bradu ) : Amater..

  • Markkk_1 26.06.2012.

    bezveze ..knjige nece nikad vratit to sto su oni napravili da bi zavrsili u zatvoru

  • salter 26.06.2012.

    1h manje - 1 knjiga više. Pa nek svi izađu kao doktori

Komentiraj...
Vidi sve komentare