To je to što me zanima!

Odbili Srbiju: Hrvatska vojska streljivo će nabavljati iz BiH

Tvornica streljiva "Igman" iz Konjica dobila je posao vrijedan oko 1,2 milijuna konvertibilnih maraka (oko 600 tisuća eura) čiji je naručitelj Ministarstvo obrane Hrvatske (MORH)...
Vidi originalni članak

Svađe i napetosti u odnosima između Hrvatske i Srbije donijele su korist barem jednoj bosanskohercegovačkoj tvrtki i to onoj koja proizvodi streljivo i koja je zahvaljujući prijeporima na relaciji Zagreb-Beograd postala važan dobavljač za Hrvatsku vojsku (HV) prenio je u ponedjeljak sarajevski "Dnevni avaz".

Tvornica streljiva "Igman" iz Konjica dobila je posao vrijedan oko 1,2 milijuna konvertibilnih maraka (oko 600 tisuća eura) čiji je naručitelj Ministarstvo obrane Hrvatske (MORH), a riječ je o isporuci vježbovnih metaka.

Konjička tvornica "uskočila" je u ovaj posao jer Hrvatska nije željela prihvatiti ponudu što ju je temeljem javnog natječaja dala tvrtka "Prvi partizan" iz Užica.

Pitanje nabavke vježbovnog streljiva za potrebe HV-a tako je ostalo nerješeno još od 2015. godine, a kad je zaprijetila nestašica MORH se odlučio na izravnu pogodbu s "Igmanom".

"Kupac je došao na prijem i roba je otpremljena prije Nove godine. Što se nas tiče, ništa nije bilo skriveno", kazao je direktor "Igmana" Džahid Muratbegović.

Iz Konjica je tako u Hrvatsku otpremljeno ukupno pet milijuna metaka a riječ je o manevarskom ali i bojnom streljivu za jurišne i snajperske puške koje se rabe radi uvježbavanja pripadnika HV-a.

Muratbegović je kazao kako je posao s MORH-om bio tek jedan u nizu koji dokazuju kvalitetu i potencijal vojne industrije u BiH.

Dodao je kako su svi kapacteti "Igmana" angažirani a zahtjevi kupaca iz inozemstva neprestano pristižu pa u Konjicu planiraju proširiti pogone za proizvodnju streljiva.

Idi na 24sata

Komentari 143

  • Soliterba 10.01.2017.

    ajd sad recimo.. zaratimo sa BiH .. a narucujemo streljivo iz BiH hahahah

  • Pavle.76 09.01.2017.

    Srbija pravi kvalitetnu municiju, najvise izvozimo Amerikancima, po kvalitetu dobra je kao i njihova ali je puno jeftinija. Ne sumnjam ni da je Bosanska municija losa, ali trebalo bi proveriti ko je dao bolju ponudu. U slucaju da je Srpska ponuda bila bolja znaci da je neko u Hrvatskoj uzeo lepe parice a narodu zamazao oci sa izgovorom na patriotizam.

  • inaiva 09.01.2017.

    Ovaj ruski fotograf uspio dokazati sa svojiim fotografijama koje tajne službe mogu pronaći u nekoliko sati, bez obzira na to gdje se nalazite! https://goo.gl/lsEZ5p

Komentiraj...
Vidi sve komentare