To je to što me zanima!

Odbili su izručiti Ganića, odmah krenuo u Sarajevo

Ganića su uhitili još 1. ožujka u Londonu, a sudac je rekao da nije iznesen ni jedan novi dokaz te da je proces pokrenut i koristi se u političke svrhe
Vidi originalni članak

Nakon višetjednog sudskog postupka sud u Velikoj Britaniji odbio je izručiti bivšeg člana ratnog Predsjedništva BiH Ejupa Ganića Srbiji. Ganić je za BH Radio 1 rekao da je ovo još jedna istina o BiH. Kaže da su branili Bosnu i osjeća se ponosnim s onim što se čulo na suđenju. Dodaje da će odluka imati veliku ulogu u jačanju BiH iznutra i razvoju odnosa sa susjedima. Uhićen je 1. ožujka u londonskoj zračnoj luci na temelju srbijanske tjeralice zbog napada na kolonu JNA u Sarajevu 3. svibnja 1992. Ganića se tereti za tri kaznena djela - ratni zločin protiv ranjenika i bolesnika, protupravno ubijanje i ranjavanje neprijatelja i upotrebu nedozvoljenih sredstava borbe. Nakon odluke britanskog suda, Ganić je odmah krenuo kući u Sarajevo, gdje se i dalje vodi istraga o zločinima za koje ga tereti i Srbija.
- Nije iznesen ni jedan novi dokaz koji bi se mogao nazvati valjanim ili pouzdanim. Ovaj je proces pokrenut i koristi se u političke svrhe - rekao je sudac Timothy Workman iz suda u Westminsteru. Srbijanski tužitelji za ratne zločine najavljuju žalbu

Idi na 24sata

Komentari 7

  • BERISLAE 27.07.2010.

    Ta djeca kako kažete su poslije sijala smrt i radila najveće strahote od 2.svj.rata!Srbima bi bilo bolje da se pokriju po ušima!

  • drug Tito_1 27.07.2010.

    eto nema pravde a dao je djecu pobit u koloni jna....

  • Harun32 27.07.2010.

    Vidjeli smo mi i prije rata u BIH sta je ta ista JNA radila. Kolika je samo kolona tenkova to bila koja je isla prema Sloveniji a poslije usla u Hrvatsku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare