To je to što me zanima!

Odgođeni izbori za Studentski zbor na Hrvatskim studijima

Studenti Hrvatskih studija, podsjećamo, već tjedan dana blokiraju nastavu zbog ukidanja studija filozofije. U utorak bi njihovi profesori iz istog razloga trebali krenuti u štrajk
Vidi originalni članak

U utorak i srijedu će se na Sveučilištu u Zagrebu održati izbori za Studentski zbor Sveučilišta i studentske zborove svih fakulteta, osim Hrvatskih studija gdje situacija postaje alarmantna.

- S obzirom na narušavanje i ometanje nastave na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu te imajući u vidu zastrašivanja pojedinih kandidata, ugrožavanje prava studenata te nasilne metode kojima grupa studenata ometa nastavu i studente, Izborno povjerenstvo smatra da nije u mogućnosti provesti izbore - stoji u dokumentu koji potpisuje Miro Korade, predsjednik Izbornog povjerenstva.

Studenti Hrvatskih studija, podsjećamo, već tjedan dana blokiraju nastavu zbog ukidanja studija filozofije. U utorak bi njihovi profesori iz istog razloga trebali krenuti u štrajk.

- Zastrašivanja kandidata nije bilo, kao ni nasilnih metoda u blokadi nastave, a što se tiče ugrožavanje prava studenata – to dolazi s druge adrese i upravo TO je razlog blokade nastave na HS-u. Smatramo da je ovo nedopustivo uplitanje u izborni proces i tražimo da se jasno osudi onemogućavanje studenata da na studentskim izborima izaberu svoje predstavnike - poručili su pobunjeni studenti na Facebook stranici Studentski sabor Hrvatskih studija.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare