To je to što me zanima!

Odgojiteljica iz pakla: Bebe je silovala da zadivi dečka

Velika Britanija: Policija nije uspjela otkriti koliko je ukupno bilo žrtava jer je riječ o djeci mlađoj od tri godine. Roditelji ne znaju radi li se o njihovoj djeci
Vidi originalni članak

Teta u vrtiću Vanessa George (39), Angela Allen (39) i Colin Blanchard priznali su da su seksualno zlostavljali djecu i međusobno internetom razmjenjivali slike brutalnog zlostavljanja. Troje Britanaca prvi put se srelo na sudu u Bristolu. George je u rujnu 2006. počela raditi u vrtiću Little Ted’s u Plymouthu.Udana majka dvoje djece imala je potrebnu naobrazbu, a i iskustvo u radu s djecom. Obitelji, kolegama i roditeljim a djece s kojom je radila djelovala je odgovorno i pouzdano. Svi su joj vjerovali. Sve je pošlo naopako nakon što je počela tražiti uzbuđenja na internetu. Na Facebooku je navodno upoznala Colina, oženjenog oca dvoje djece, a preko njega i Allen. Colin, koji je 2002. godine evidentiran zbog držanja pedofilskih fotografija na računalu, uspio ju je nagovoriti da zlostavlja bebe od 12 do 28 mjeseci i da fotografije šalje njemu. Kako je kasnije priznala na sudu, George je zlostavljala 30 beba u šest mjeseci i snimila najmanje 150 fotografija. Nije željela otkriti tko su bile njezine žrtve, zbog čega deseci roditelja već noćima ne mogu spavati. Razotkrila ju je kolegica koja je našla pedofilske fotografije na njezinu računalu. Fotografije su uglavnom snimali mobitelom, a potom ih razmjenjivali nezaštićenim e-mailovima. Britanski mediji tvrde kako su zlostavljanja prestrašna i preodvratna da bi o njima uopće pisali. Iako istražiteljima nije sasvim jasna uloga Allen u pedofilskom trokutu, utvrdili su da su se dvije žene međusobno natjecale oko Blanchardove naklonosti.
Allen, nezaposlena samohrana majka, poslala mu je oko 1500 fotografija zlostavljanja djece i pokušala ga “zadiviti” fantazijama o općenju sa životinjama, incestu i seksu s djecom.  Policija je pronašla desetke poruka u kojima George i Blanchard maštaju o otmici nekog djeteta i pišu kako se vole. Blanchard je na sudu priznao i da je spolno općio sa psom. Policija nije uspjela otkriti koliko je ukupno bilo žrtava jer je riječ o vrlo maloj djeci, mlađoj od tri godine, koju je teško raspoznati. Sve troje osumnjičenih nalazi se u pritvoru, a presudit će im 13. studenog.

RIJEČ STRUČNJAKA
Piše: Željka Čolović Rodik
Zlostavljanje djece uvijek ostavlja posljedice. Simptome koje pokazuju tako mala djeca su uznemirenost, naizgled bezrazložan plač, poremećaj hranjenja ili spavanja. Hoće li biti dugotrajnih posljedica i kako će se manifestirati, ovisi o nizu faktora. Najvažniju ulogu imaju roditelji i skrbnici. U ovakvim su situacijama i roditelji traumatizirani, mogu osjećati krivnju, strah, ljutnju... I odrasli će imati teškoća vratiti povjerenje u osobe kojima povjeravaju svoju djecu. Važno je naglasiti da i njima treba pomoć kako bi se oporavili i imali dovoljno kapaciteta da pomognu u oporavku svoje djece. Ovakve događaje djeca neće svjesno pamtiti, no osjećaj straha i nesigurnosti može prouzročiti dugoročnije posljedice i naizgled neobjašnjiva ponašanja u starijoj dobi. Zbog toga je važno pratiti daljnji razvoj, savjetovati roditelje, a po potrebi i raditi s djecom.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • baky126 03.10.2009.

    kako ja kazem plinska komora onda tjela zapalit na lomaci

  • _aod_ 03.10.2009.

    ja ih nebi ubila...ja bi ih mucila..smrt je preblaga za njih...treba njih silovat sa necim sto im dodje do grla...mrzim takve ljude mrzim...

  • šamar 03.10.2009.

    e za ovakve ljude treba smisliti neku kaznu gore od smrti i pakla

Komentiraj...
Vidi sve komentare