To je to što me zanima!

Odluka: Donosi se kurikulum za informatiku za sve škole

Četiri su domene kojima će se realizirati ciljevi predmeta Informatika: e-Društvo, Digitalna pismenost i komunikacija, Računalno razmišljanje i programiranje te Informacije i digitalna tehnologija
Vidi originalni članak

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak odlučila je da se donese kurikulum za nastavni predmet informatike za osnovne i srednje škole.

U osnovnoj školi planira se podučavati djecu informatici 70 sati godišnje u svim razredima, a isto toliko sati je predviđeno i za gimnazije.

Četiri su domene kojima će se realizirati ciljevi predmeta Informatika: e-Društvo, Digitalna pismenost i komunikacija, Računalno razmišljanje i programiranje te Informacije i digitalna tehnologija.     

Idi na 24sata

Komentari 21

  • iskra21 07.01.2018.

    I to je vama reforma....

  • Darije 1 07.01.2018.

    DIO 1.. - Draga djeco i mladezi. Bez obzira na reforme skolstva, i kakve god bile,, u godinama koje sljede, ne jednom ce vam izgledati da vase skolovanje nema nikakvog smisla i da vas nitko nikad nece nagraditi za ono sto koje ucite u skoli i na fakultetu. Ne padajte tada u depresiju, nego budite uvjereni da uvjek postoji nada, i da je ponekad tak malo potrebno da se snovi ipak ostvare. Samo putovnica, radna dozvola, aplikacija za iseljenicku vizu, i penkala (kemijska olovka) koja pise. Stoga, nikad, pa ni kad vam je najteze nemojte gubiti nadu i marljivo ucite, jer ce vam se isplatiti. Pri ucenju, posebno obratite paznju na neke predmete. Iako svi predmeti formalno jesu vazni,, ali u stvarnosti treba priznati ocigledno. Osim stranih jezika (od engleskog i njemacog do skandinavskih jezika),, PRIRODNE znanosti i tehnologija su ipak vaznije od drustvenih znanosti. Zato bi hrvatskim djacima bila preporuka da posebnu pozornost obrate NE samo na informatiku (koja jest vazna, ali sama po sebi ipak nije dovoljna) nego i na ostale prirodno-tehnicke nauke, na kemiju, strojarstvo, fiziku, biologiju, elektrotehniku,,,, I na matematiku koliko vam god odbojna bila. Hrvatski jezik i povjest, glazbeni, likovni vam je dosta da ucite za prolazni dvicu, tricu eventualno. Zato, draga djeco i mladezi. Samo naprijed i ne klonite duhom. Poslodavci u Irskoj, Kanadi, Skandinaviji, Austriji,,,,,,,, sa nestrpljenjem vas cekaju.... nastavak sljedi dolje.....

  • NivesG 06.01.2018.

    Ministrice, toga bi bilo i bez tebe. Ne zaboravi s kojom sramotnom politikom si došla na to mjesto. Ti uopće nisi bitna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare