To je to što me zanima!

Odluka o jamstvu: Hoće li Mamiće pustiti iz Remetinca?

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u 13 sati odlučuje o žalbama braće Mamić te izvršnog direktora HNS-a Damira Vrbanovića na odluku o istražnom zatvoru
Vidi originalni članak

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u utorak u 13 sati odlučuju o žalbama braće Zdravka i Zorana Mamića te izvršnog direktora HNS-a, Damira Vrbanovića na istražni zatvor.

Zdravku Mamiću istražni zatvor određen je zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, dok je njegovu bratu i Vrbanoviću istražni zatvor određen samo zbog mogućeg utjecaja na svjedoke

Sva su trojica, inače, u žalbama zatražila i da im se istražni zatvor zamijeni jamčevinom. Stariji Mamić ponudio je za obranu sa slobode pet milijuna kuna, a njegov brat dva milijuna kuna. Vrbanović je pak ponudio 500.000 kuna.

Mamići su ranije kao jamčevinu nudili kuću Zorana Mamića vrijednu oko 20 milijuna kuna, no sutkinja istrage nije ju prihvatila. Damir Vrbanović ranije nije nudio jamčevinu, no strategija se promijenila nakon što je angažirao odvjetnika Matu Matića.

Poreznik Milan Pernar, koji je četvrti okrivljeni, na odluku o određivanju istražnog zatvora se nije žalio, navodno zato jer je Uskok za njega predložio najmanje svjedoka. 

Idi na 24sata

Komentari 67

  • f1fun 14.07.2015.

    Pa postoji već jedna sa 365 , MB , a ono kriminal se podrazumijeva!

  • Dak1807 14.07.2015.

    Dao Bog da ih oslobode ! Bez Zdravka nema ni jakog Dinama .

  • varešak 14.07.2015.

    Ovo je još jedan test za pravednost pravosuđa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare