To je to što me zanima!

''Odnosi u regiji nisu dobri, a mi nismo tutori nego partneri''

Premijer je u utorak bio u Mostaru na otvaranju Sajma gospodarstva. Susreo se i s kolegama Ivicom Dačićem, Milom Đukanovićem i Vjekoslavom Bevandom
Vidi originalni članak

Odnosi u regiji nisu dobri. Moramo razgovarati, moramo popraviti te odnose. Kao zemlja u regiji koja je najviše otišla naprijed nećemo nikome biti tutori, ni Srbiji, ni Kosovu, nego partneri, kazao je premijer RH Zoran Milanović na otvaranju Sajma gospodarstva u Mostaru.

- Odnosi nakon našeg ulaska u EU se mijenjaju. Nastojat ćemo učiniti što više na omekšavanju granice, ali ne na štetu Hrvatske. Mijenjat će se i gospodarski odnosi, ali hrvatske tvrtke ne trebaju strahovati. Imaju odličan potencijal i uz malo više marketinga i drskosti mogu biti konkurentne i na cijelom prostoru Europske unije - kazao je premijer Milanović, koji se u Mostaru susreo i s premijerom Srbije Ivicom Dačićem, Crne Gore Milom Đukanovićem, te domaćinom, premijerom BiH Vjekoslavom Bevandom. 

- To je bio interni sastanak. Nismo puno ni razgovarali, a i nije za javnost - kazao je Milanović, a Dačić je ustvrdio kako je Srbija odlučna da ustraje na svom putu ka članstvu EU i da će nastaviti provoditi dosadašnju politiku mira, stabilnosti i ekonomskog prosperiteta u regiji. Naglasio je i važnost gospodarstva.

- Politika ranijih godina nije bila saveznik gospodarstvu, a sada je trgovinska razmjena između zemalja u regiji stalno u usponu - smatra Dačić.

Idi na 24sata

Komentari 97

  • MarinaTot 10.04.2013.

    Samo ću reći da stranci kad čuju da smo iz Hrvatske kolutaju očima. Službeni odgovor od Švicarske za preseljenje je bio:"Ne želimo više nikakve Balkance", a za otvorit račun u jednoj Londonskoj banci je trebalo više od 5 tjedana jer su mislili da peremo lovu preko njega, jer smo iz Hrvatske i po tome smo poznati vani. Stoga, kuš tamo kokošinjac jedan, osramotili ste nas toliko da idućih 1000 godina neće biti dovoljno da Hrvatska dobije jednu pozitivnu izjavu od ikoje druge države na svijetu.. Uništili ste sve do čega ste došli, osramotili ste onu manjinu koja vjeruje u osnovne ljudske vrijednosti, osramotili ste državu kao instituciju i još imate obraza izjavljivat ovako nešto...

  • ferata35 10.04.2013.

    naravno da nije za javnost,ko zna sta si sad prodao braci

  • Antisa_1 09.04.2013.

    a zasto nisu dobri??? sve ste Politicari krivi za to, sa svojom pokvarenom politikom,,naprimijer Cirilica u gradu patnje u kojoj su srbi pobili tisuce ljudi i sada stavljate sol na ranu koja je jos jako friska !! uvijek politika pokusava suditi ljudima a nakraju Narod sudi politici i to je tako od pamtivijeka!! Zivijela republika Hrvatska!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare