To je to što me zanima!

'Odnosi u regiji su pogoršani nakon presuda Haaškog suda'

Dačić je upozorio da su odnosi u regiji pogoršani, a posebno s Hrvatskom nakon odluke Haaškog suda da oslobodi generale Antu Gotovinu i Mladena Markača
Vidi originalni članak

Srbija će tijekom 2013. godine biti spremna za trajno rješenje pitanja Kosova, izjavio je to premijer Srbije Ivica Dačić poslije još jedne runde razgovora s predsjednikom Kosova Hashimom Thaçijem.

Dačić kaže da mnogi ljudi, čak i neki iz srbijanske vlade, ne razumiju situaciju u kojoj se Srbija nalazi kada je riječ o Kosovu. Najavio je i da će u idućim razgovorima s čelnicima Kosova, koji će biti održani sljedeće godine, Beograd nastojati ispuniti kriterije koje je EU zadao. Mišljenja je i da dosadašnji pregovori s Prištinom doprinose vidljivom napretku odnosa Beograda i Prištine kao i to da će se sljedeće godine otvoriti i neke političke teme. 

Upozorio je i na to da su odnosi u regiji pogoršani, a posebno, kako je rekao, s Hrvatskom nakon odluke Haaškog suda da oslobodi Antu Gotovinu i Mladena Markača, a onda i zapovjednika OVK Ramusha Haradinaja.

- Odluka Tribunala ne doprinosi opstanku principa da svi zločinci trebaju biti kažnjeni. Srbi su na Haaškom sudu osuđeni na ukupno više godina zatvora nego Nijemci tijekom procesa u Nürnbergu. Kako će doći pomirenje ako nismo spremni osuditi zločince? - rekao je Dačić.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • optimist-pesimist 07.12.2012.

    Eto nema mi druge nego da svakodnevno, umjesto vremenske prognoze koju vodi TV voditelj Vakula ili Sijerković od sada svakodnevno pratim prognozu Ivice Dačića a kad bude sprijećen može uskočiti i njegov kolega Nikolić pa kad oni kažu da će kišiti, oblačiti ili nedaj bože doći bolji i sunčaniji dani na prostorima balkana ne ću ih morati ozbiljno shvatiti jer je vrijeme ko vrijeme ćudljivo, promjenljivo i većinom nepredvidivo.

  • Antisa_1 06.12.2012.

    koje odnose mi nemamo niti zelimo bilo kaskve odnose sa vama a niti kakva zalaganja za diplomacije sa vama ,zbogom i zid medu nama!!

  • ludom 06.12.2012.

    Koliko ja znam, Hrvatska ima jako dobre odnose sa svima u "regiji" osim sa srbima i slovencima. Ali to nije ništa novo, jer tako je bilo i u Titovoj Jugotvorevini.

Komentiraj...
Vidi sve komentare