To je to što me zanima!

'Odredba Obamina Zakona o zdravstvu je protivna Ustavu'

Sud je u petak zaključio kako je neustavno zahtijevati od svih Amerikanaca da plate zdravstveno osiguranje ili ih čeka kazna te kako je Kongres prekoračio svoje ovlasti
Vidi originalni članak

Prizivni sud u Atlanti proglasio je odredbu iz Obamina zakona o zdravstvu neustavnim, javlja Reuters. Sud je u petak zaključio kako je neustavno zahtijevati od svih Amerikanaca da plate zdravstveno osiguranje ili ih u suprotnom čeka kazna te kako je Kongres prekoračio svoje ovlasti kada je prihvatio zakon. Suci su ipak jednoglasno odbacili presudu niže rangiranog suda koji je utvrdio kako je cijeli zakon neustavan. 

Obamina  suradnica, Stephanie Cutter izjavila je kako se Bijela kuća "snažno protivi ovoj odluci"  te da su uvjereni kako neće ostati na snazi.

Zakonitost pojedinih ovlasti i odredbi zakona utvrdit će američki Vrhovni sud. 

Zakon o zdravstvu Kongres je prihvatio prošle godine, a javna debata još uvijek traje pa se očekuje kako će to biti jedan od glavnih problema u predsjedničkoj kampanji 2014. godine.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • vidicemo 13.08.2011.

    Pitam se,po kojo zasluzi se America smije zvati Demokracija. Kad imaju privrednu Diktaturu. Tako je u svim demokratskim Drzavama."Lova vrti gdje burgija nece" Zakon za bogate od bogatih a radnu klasu ko je.....

  • ribić2 13.08.2011.

    Normalno, kad Ustav pišu političari kontrolirani od kapitalista, kao i kod nas.

  • ministar.. 13.08.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare