To je to što me zanima!

Odredili su datum: U listopadu će početi suđenje J. Perkoviću

Njemačke sudske vlasti odlučile su da će suđenje Josipu Perkoviću započeti u listopadu ove godine. Planiraju da će suđenje trajati do travnja 2015. godine
Vidi originalni članak

Njemačka pravosudna tijela odredila su točan datum početka suđenja Josipu Perkoviću, bivšem čelniku jugoslavenske, ali i hrvatske obavještajne službe. Objavljeno je da će suđenje Perkoviću početi 13. listopada ove godine. 

Njemačke sudske vlasti smatraju da će suđenje biti gotovo do travnja 2015. godine, iako je predviđeno da će trajati 61 dan. Osim toga, objavljeno je da je uvažena tužba Đurekovićeve supruge, a ta je da obitelj postane sutužitelj u slučaju.

- Perković je svjestan da pred neki sud mora izaći, i mi se za to pripremamo već dugo - rekao je još 2013. odvjetnik Josipa Perkovića, Anto Nobilo.

Josip Perković je uhićen 1. siječnja ove godine temeljem europskog uhidbenog naloga jer ga Nijemci terete za sudjelovanje u organizaciji ubojstva emigranta Stjepana Đurekovića. Tužiteljstvo, podsjetimo, tvrdi da je Krunoslav Prates Perkoviću predao ključeve garaže u kojoj je 1983. godine iz vatrenog oružja ubijen Đureković. U presudi se navodi da je Perković ključeve predao nepoznatim osobama koje su Đurekovića dočekale u garaži i ubile.

Idi na 24sata

Komentari 159

  • ludvig989 21.07.2014.

    Josip Perković veliki prijatelj Ive Josipovića!!

  • Corleone Michael 21.07.2014.

    Nadam se samo da će propjevati i o drugim drugovima...

  • matura 21.07.2014.

    Mogli bismo im poslati još raznih naših zločinaca koji su pod zaštitom

Komentiraj...
Vidi sve komentare