To je to što me zanima!

Odrekla se osvete: Oslijepljena Iranka je oprostila napadaču

Movahedi je 2008. osuđen na kaznu oslijepljivanja kiselinom. No Bahrami mu je oprostila u i kazna neće biti izvršena. Izjavila je da je odlučila pod pritiskom vlasti
Vidi originalni članak

Iranka Ameneh Bahrami (33) koju je 2004. Madžid Movahedi polio kiselinom i oslijepio jer je odbila njegovu bračnu ponudu odrekla se prava na osvetu i oprostila napadaču, prenosi AFP. Prema islamskom zakonu koji je na snazi u Iranu, Movahedi je 2008. osuđen na osljepljivanje kiselinom. Bahrami mu je oprostila u zadnji tren i kazna neće biti izvršena. Glavni teheranski tužitelj Džafer Dolatabadi potvrdio je za agenciju ISNA da se Bahrami odrekla prava na osvetu, ali da traži odštetu po načelu ''cijene krvi''.

Odluku o drakonskoj kazni za napadača kritizirale su brojne agencije za ljudska prava. Unakažena Bahrami izjavila je kako je bila pod velikim pritiskom iranskih pravosudnih vlasti da odustane od izvršenja kazne. 

Idi na 24sata

Komentari 44

  • rope3 01.08.2011.

    trebala ga je zalit kiselinom ako ne zbog sebe bar za primjer drugima da nebi opet nekom nešto tako palo na pamet jer kod njih vidim ljudima svašta pada napamet

  • AnaMitar 01.08.2011.

    i ona trazi kaznu za njega, a tamo su xy jednakiji od xx-a. ma trebala mu je podvaliti kiselinu u jelo, i neka strepa svaki dan do kraja svog zivota, hoce li mu se nesto slicno desit :)))

  • nefer 01.08.2011.

    mogli bi mu i pimpu zalit s kiselinom

Komentiraj...
Vidi sve komentare