To je to što me zanima!

Odron kod Čabra: 'Bojimo se da će rijeka uskoro sve odnijeti...'

Zemljište se odronjava jer se radi o starim zidovima koje treba adekvatno sanirati. Iz grada Čabra i Hrvatskih voda kažu da je zahvat zahtjevan i da se svake godine ulaže milijun i pol kuna
Vidi originalni članak

Svake godine u vrijeme jakog nevremena stvara se velika rupa koja se kod kiša povećava. Bojimo se da ukoliko nadležni ništa ne poduzmu da će nam rijeka Čabranka odnijeti cijeli pojas pa i dvorište, zabrinuti su stanari Uice Ivana Gorana Kovačića u samom centru Čabra.

Njima se u doslovno dvorištu uslijed jakih kiša stvorio veliki odron. Dodaju kako su se nekoliko puta obratili nadležnima, gradonačelniku i Hrvatskim vodama u čijoj je nadležnosti sporno područje.

- Svi su obećali riješiti problem, no godine prolaze, a situacija se pogoršava. Godine 2000. dovezen je samo šljunak, a 2016. izvršene su neke sanacije koje su nas opet zaobišle - kaže Adam Rede (63).

Ističe kako već 27 godina ispunjava financijske potrebe prema Gradu te inzistira da se njihove drvarnice i garaže u dvorištu zaštite kvalitetnim zidom.

Iz grada Čabra i Hrvatskih voda kažu kako se radi na njegovom rješavanju.

- Zemljište se odronjava jer se radi o starim zidovima koje treba adekvatno sanirati. Imajmo na umu da zahvat nije jednostavan i svake godine ulažemo oko milijun i pol kuna. S radovima na tom području se planira krenuti na ljeto kad je manji vodostaj. Na spomenutom području planira se napraviti i šetnica - doznajemo iz Hrvatskih voda.     

Idi na 24sata

Komentari 11

  • goranka1337 12.01.2018.

    Citam ovo i ne vjerujem izjavama doticnih. Ne mogu, a da ne ostavim komentar. Vjerovatno nikoga nije briga. Ali bilo je jace od mene. Rodena sam gore i kad vidim ovakve nebuloze da svake godine ulazu milijun i pol tisuca kuna. Pitam se kamo odu ti novci? Koga oni lazu. Di mi zivimo? Gore se ulaze obican ku*ac od ovce! Lopovi! Nema zivota niti ulaganja! Nema unapređivanja, NICEGA! JAD I BIJEDA! A opce poznati samo pune novcanike i javnosti mazu oci! Fuj!

  • Stelex 10.01.2018.

    Ne bojite se vi za dvorišta.... Frka vam je da ćete ostati bez vjerojatno nelegalno izgrađenih baraka. Neka ih voda nosi ovako nagnute i trule.

  • 10.01.2018.

    Glavno da su pustili ovrhe za naknadu tzv. Hrvatskim vodama na 29.12.2017. ali to im je Sabor izglaso da mogu tako

Komentiraj...
Vidi sve komentare