To je to što me zanima!

Odrubili glavu djevojci koja je branila Kobani od džihadista?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Djevojku nazvanu Rehana, jednu od ratnica koje su postale simbol otpora u gradu Kobaniju, džihadisti su navodno zarobili te smaknuli odrubljivanjem glave
Vidi originalni članak

Djevojku nazvanu Rehana, jednu od ratnica koje su postale simbol otpora u Kobaniju, džihadisti su navodno zarobili te smaknuli odrubljivanjem glave. Vijest se proširila medijima, piše Daily Mail, nakon što je fotografiju djevojke s dva raširena prsta u znaku 'mir' jedan novinar pod pseudonimom Rehana objavio na Twitteru.

Djevojka je tada tvrdila da je ubila oko 100 pripadnika ISIL-a. Privukla je veliku pažnju javnosti i postala simbol nade opkoljenog sirijskog grada na granici s Turskom.

Dok se još uvijek čeka potvrda informacije o njenoj smrti, strani mediji podsjećaju da upravo žene igraju važnu ulogu u obrani Kobanija te borbi protiv džihadista. Još u travnju formirani su odredi kojima je pristupilo 10.000 kurdskih ratnica.

Idi na 24sata

Komentari 84

  • koca58 29.10.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • ZelenaHrvatska 28.10.2014.

    Nadam se da je to neki zajeb i da je cura ziva!

  • gvendilin2 28.10.2014.

    A kod nas sjedile u fotelji pa dobile braniteljsku mirovinu. Svaka čast, lijepa i hrabra mlada djevojka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare