To je to što me zanima!

Odsukali turistički brod, skiper nije imao ovlaštenje ni posadu

Utvrđeno je kako se motorni brod Tornado nasukao zbog magle, ali zato jer je njime upravljala neovlaštena osoba koja uz sebe nije imala niti jednog člana posade
Vidi originalni članak

Izletnički brod Tornado, koji se u srijedu ujutro sa 58 putnika i četiri člana posade nasukao u uvali Gnojišta kod Kukljice na otoku Ugljanu, odsukan je u četvrtak oko 9.45 sati, priopćili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. 

Inspektor Hrvatskog registra brodova obavit će tehnički pregled broda te izdati svjedodžbu za jedno putovanje do odredišne luke, nakon čega će u remontnom brodogradilištu pregledati brod na suhom.

Podsjetimo, brod je bez zapovjednika isplovio iz Zadra prema uvali Telašćica na Dugom otoku. Nakon što se nasukao, putnike su evakuirali brodicom zadarske lučke kapetanije u Kukljicu. Nije bilo ozlijeđenih.

Utvrđeno je kako se Tornado nasukao zbog magle, ali i zato jer je njime upravljala neovlaštena osoba koja uz sebe nije imala niti jednog člana posade.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • fijuman 16.09.2011.

    Gospodo iz Lučkih kapetanija dajte molim vas izađite više sa tim vašim plovilima na more, zato ste i plaćeni da održavate sigurnost na moru a ne da vam plovila stoje vezana u luci. Koja se još tragedija treba dogoditi na moru u RH da se počne više brinuti o sigurnosti svih nas koji dolazimo na more, zaradite svoje plaće i nemojte dopuštati više nikakve tragedije na moru jer naše je more predivno ali nezaštićeno od nas samih!!!!!

  • Briva 15.09.2011.

    Za informaciju novinarki UVALA TELAŠČICA ja na DUGOM OTOKU. Tako lijepa

Komentiraj...
Vidi sve komentare