To je to što me zanima!

'Odustanite od sporazuma pa makar RH ne uđe u EU'

Crkva se protivi tome da Hrvatska i Slovenija potpišu sporazum o arbitraži pa čak i pod cijenu neulaska Hrvatske u EU ili nastavka blokade
Vidi originalni članak

Crkva se protivi potpisivanju arbitražnog sporazuma između Hrvatske i Slovenije te apelira na hrvatsku Vladu da od njega odustane pa čak i pod cijenu neulaska u EU ili nastavka blokade, piše u pismu Komisije biskupske konferencije. U pismu također piše da hrvatski građani ne žele ući u EU ako ona ne dokaže da je zajednica prava i moralnih vrijednosti. Komisija također misli da se Hrvatska mora djelatnije i energičnije suprotstaviti nepravdi slovenskih presizanja jer ona ugrožavaju pravdu i mir i pridonose destabilizaciji europskoga jugoistoka. Smeta joj i što je Hrvatska odustala od načela da o graničnom sporu odlučuje Međunarodni sud pravde UN-a, a ne nekakav "arbiražni sud" neizvjesna sastava i pravnog iskustva. Naglašavaju i da Vlada krši Konvenciju UN-a o pravu mora i ustupa Sloveniji nešto što to pravo zabranjuje, a to je moguće proširenje njezinog teritorija mora na hrvatsko more. Komisija smatra i da Slovenija već ima izlaz na otvoreno more, ali kroz talijanske teritorijalne vode.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • 25sat 01.11.2009.

    Pokojni Franjo bi rekao \"...ni pedlja, ni centimetra !\"

  • vr1967 01.11.2009.

    nije u redu šta ovi rade ali se bome niti crkva nema šta mješati u politiku

  • miroljubiv 01.11.2009.

    Otkud izdajstvo u nasljeđu hrvatskih gena,današnja svakodnevica svih političara? ne,hvala,ne treba mi niti crkva,niti EU.sve je to isti d.o.o. protiv života i svakog od nas.mi nemamo opoziciju,a crkva kao začetnik politike uopće izdat će ovu vlast koju je stvorila,samo da se zadrži na površini.danas nikome nije stalo do Hrvata i Hrvatske.čak niti nama samima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare