To je to što me zanima!

Odveo je 50 ljudi u smrt: Ruski pilot imao je lažnu dozvolu?

Avion je prilikom slijetanja u pistu udario vetrikalno i eksplodirao. Poginula su 44 putnika i šest članova posade. Pilot je dozvolu dobio od centra koji se sad zatvorio
Vidi originalni članak

Ruski pilot koji je prije manje od mjesec dana upravljao Boeingom 737 koji se srušio pri slijetanju u ruski grad Kazan, pri čemu su poginuli svi putnici i članovi posade, možda je imao lažnu dozvolu za pilotiranje, piše AP.

Glasnogovornik istražnog povjerenstva Vladimir Markin rekao je kako njegov tim vjeruje da neki piloti koji rade za male regionalne zrakoplovne kompanije u Rusiji nisu propisno obučeni, ali su uspjeli dobiti lažne licence u centrima koj imaju certifikat državne zrakoplovne agencije.

Markin je rekao da je pilot koji je upravljao zrakoplov dozvolu dobio od malog centra koji se nakon nesreće zatvorio. 

Prema prvim rezultatima istrage, za nesreću je kriva greška pilota koji nije imao vještine potrebne za upravljanje ovim avionom.

Podsjetimo, zrakoplov se srušio 17. studenog prilikom slijetanja na kazanski aerodrom. U pistu je udario gotovo vertikalno, nakon čega je eksplodirao. Poginula su 44 putnika i šest članova posade. Među poginulima je bilo i dvoje djece, te sin tatarstanskog predsjednika Irek Minnikhanov (23).

Idi na 24sata

Komentari 42

  • Lina39 07.12.2013.

    Mali centar za veliku nesreću -užas kako je bezvrijedan ljudski život kada se pare umješaju.

  • tatamlata 07.12.2013.

    Ma sta ce se jos izmisljavat? Na snimci pada se jasno vidi da je avion gorio jos prije nego je dosao do tla.

  • 1 0 0 K A 07.12.2013.

    dozvola je lazna, zato je avion bio original

Komentiraj...
Vidi sve komentare