To je to što me zanima!

Odvjetnici: Generale će osuditi, ali će im kazne dosta smanjiti

Branko Šerić smatra da bi Gotovini koji je nepravomoćno osuđen na 24 godine i Markaču koji je dobio 18 godina zatvora kazne mogli smanjiti za dvije trećine
Vidi originalni članak

Pravomoćna presuda generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču bi mogla biti takva da će oni biti proglašeni krivima za ratne zločine nad srpskim civilima u Oluju, ali i da im se bitno smanje kazne, smatra odvjetnik Branko Šerić. 

Šerić smatra da bi Gotovini koji je nepravomoćno osuđen na 24 godine i Markaču koji je dobio 18 godina zatvora kazne mogli smanjiti za dvije trećine. 

Zbog pravila da iz zatvora mogu izaći nakon dvije trećine odslužene kazne te jer bi im u to uračunali i vrijeme provedeno u pritvoru generali bi mogli relativno brzo izaći na slobodu. 

Slično mišljenje kao i Šerić ima i odvjetnik Zvonimir Hodak. On vjeruje kako će se nakon stručnog pobijanja teze o prekomjernom granatiranju od toga odustati, ali da generale zbog toga neće osloboditi već im smanjiti kazne. Hodak smatra kao bi to bilo psihološki vrlo dobro za generale no suštinski se ništa ne bi dogodilo jer bi i dalje ostali krivi.  

>>>  Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 169

  • ZMIJA1 15.05.2012.

    ne vjerujem, svaki puta se otvori stara rana koja krvari i onda stane na neko vrijeme, dok ponovno ne otvore suđenje i raspravu,... muka mi je od toga...žalosno je da ovako muče jadne ljude koji su krivi i nedužni otišli u zatvor

  • pješak 15.05.2012.

    Budu li ovi naši odvjetnici ( i političari, i cijela javnost!) tako raspravljali o presudi po medijima i internetu, onda se može dogoditi da im Haag ništa ne smanji kaznu! Kao da oni ne osluškuju glas javnosti u Hrvatskoj! Dežurni "promatrači" ne spavaju.

  • Loco_1 15.05.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare