To je to što me zanima!

Odvjetnik Gotovine iznenađen presudom: "Što propuštam?"

Galiću doživotni zatvor za granatiranje Sarajeva. Tolimiru doživotni zatvor za Srebrenicu. Karadžiću 40 godina za Sarajevo i Srebrenicu zajedno. Što propuštam?, zapitao se Mišetić
Vidi originalni članak

Luka Mišetić, odvjetnik generala Ante Gotovine, u četvrtak je u povodu presude Haškog suda Radovanu Karadžiću od 40 godina zatvora, na svom Twitter računu izrazio zbunjenost odlukom zapitavši se što je propustio u presudi Karadžiću kada su drugi za manje zločine dobili veće kazne.

- Galić je dobio doživotni zatvor za granatiranje Sarajeva. Tolimir je kažnjen doživotnim zatvorom za Srebrenicu. Karadžiću 40 godina za Sarajevo i Srebrenicu zajedno. Što propuštam? - zapitao se Mišetić.

Stanislav Galić, zapovjednik Romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske, bio je suđen na doživotni zatvor 2003. kao najodgovorniji za dugotrajnu opsadu Sarajeva, uključujući i pokolj na tržnici Markale 2004.  kada je ubijeno 66 ljudi.

General Vojske RS Zdravko Tolimir je 2012. osuđen na doživotni zatvor zbog zapovjedne odgovornosti za srebrenička masovna pogubljenja, kao i ubijanje ključnih ljudi bošnjačke zajednice u Žepi - kao bivši pomoćnik Ratka Mladića za obavještajno–sigurnosne poslove u Glavnom štabu VRS-a.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • cjftic 25.03.2016.

    luka mišetić isto domoljub sta je love digo od hrvatske

  • nebumtirekel 25.03.2016.

    propustio si vesnicu pusić i stipu mesića kao svjedoke obrane.

  • cudak 1 25.03.2016.

    mišetiču koji dio ti nije jasan

Komentiraj...
Vidi sve komentare