To je to što me zanima!

Odvojio se od prijatelja pa noć proveo u stijenama Colorada

Velika potraga za 'neiskusnim' penjačem, 19-godišnjim Kanađaninom trajala je cijeli dan. Napokon su ga locirali kako se drži za stijenu te ga uspjeli spustiti na sigurno
Vidi originalni članak

Tim od čak 28 spasilaca u srijedu navečer po američkom vremenu spasio je sa stijena u Coloradu Kanađanina Samuela Frappiera (19) koji je proveo noć smrzavajući se na gotovo 4000 metara nadmorske visine nakon što je zapeo penjući se po strmim stijenama. Na sebi je imao samo pamučnu odjeću i tenisice za teniske terene. 

Velika potraga za 'neiskusnim' penjačem trajala je cijeli dan.  Napokon su ga locirali kako se grčevito drži za stijenu te su ga oko 18 sati po lokalnom vremenu uspjeli spustiti helikopterom. Odveden je u bolnicu na promatranje, no činilo se kako je sve u redu. 

Frappier je 'zapeo u vrlo nezavidnom položaju' na planini u okrugu Boulder nakon što se u utorak navečer odvojio od skupine prijatelja. 

Zvao je službu nacionalnog parka Rocky Mountaina kako bi im javio da nije ozlijeđen, no do dolaska spasioca ostao je bez baterije na mobitelu. 

Spasilačke službe su ga opisale kao 'neiskusnog' penjača koji se na planinu uputio bez opreme i prikladne odjeće. Temperatura na Rocky Mountainu tijekom noći padne i za 30-ak stupnjeva, piše Daily Mail

- Bio sam glup. Mogu samo biti sretan što sam živ - rekao je Samuel.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • rikigawa5 01.06.2014.

    Kaze bio je glup. I ostao je

  • ojdimidojdimi 01.06.2014.

    on godinama igra te igrice na računalu pa mu se činilo i jednostavnije....................................

  • bulog55gmdg 01.06.2014.

    Bio sam glup! Si se sad bar malo opametil??

Komentiraj...
Vidi sve komentare