To je to što me zanima!

Ogorčeni stanari Kupske u HEP-u dobili 'friške fige'

Kroz prozor zgrade HEP-a zaposlenice su pokazivale 'fige' stanarima Kupske i time im htjele poručiti kakvu odštetu će dobiti za urušene kuće
Vidi originalni članak

Stanari Kupske prosvjedovali su u utorak ispred zgrade HEP-a, Gradskog poglavarstva i Ministarstva pravosuđa. U HEP-u ih nitko nije htio primiti, čak su im zabranili i da na vrata zalijepe letak “malog čovjeka iz Kupske velikom susjedu HEP-u”. Zalijepili su ih na okolne stupove. U Poglavarstvu ih je dočekao pročelnik Ureda za socijalnu skrb Zvonimir Šostar. Dali su mu zahvalnicu jer im je jedino Zagreb dosad pomogao. Grad će im dati i 100.000 kuna, koje će stanari podijeliti zajedno sa 150.000 od Crvenoga križa. Davor Jelavić, pročelnik Ureda za graditeljstvo, rekao je da će im ulica biti asfaltirana za šest dana. A sudski vještaci u ponedjeljak su potvrdili da su kuće u Kupskoj stabilne. Zbog vlage ih treba deratizirati, a prije povratka pregledat će ih i sanitarni inspektori. Stanari su Jelavića pozvali da s njima pođe u Kupsku i vidi kako ne mogu kući jer im je ulica puna blata te im trebaju gumene čizme. Na to im je Jelavić rekao neka po čizme idu u HEP. Stanari su počeli zviždati Jelaviću te su se uputili prema zgradi Ministarstva pravosuđa.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • user_13097 01.11.2007.

    Gospodo TEHNIKA d.d. ima veze u svim strukturama vlasti. 1995 godine su dovršili stambeno poslovnu zgradu (oko 2 mil EUR vrijednosti), koju su nasilno i bez građevinske dozvole izgradili na tuđem zemljištu koje do dana današnjeg nisu platili. Stanove su prodali dijelom MORHU i MUPU uz obrazloženje da štite svoju investiciju. U trenutku ulaska na zemljište policija i sudstvo nisu zaštitili vlasnike uz obrazloženje da nema mrtvih i ranjenih. MZOPU odugovlači sa postupkom rušenja od početka gradnje. Sudovi se u sporovima za utvrđivanje odštete nakon 7 godina proglašavaju nenadležni. Vrhunac je da u RH netko tko nasilno i protuzakonito napravi takav objekt, isti proda i na njemu zaradi, može tužiti vlasnika zemljišta i tražiti da mu Sud dodjeli pravo vlasništva nad tim zemljištem i to bez ikakvog govora o odšteti za sporno zemljište.(LEGALIZACIJA KRIMINALA) Sudovi i zakoni u RH su prilagođeni za stoku krupnog zuba koja svoje veze vuče još iz bivšeg sistema i države. Stanari Kupske ulice slijedom gore navedenog će imati velikih problema da dobiju ikakvu a kamoli pravednu odštetu od TEHNIKA d.d.

  • Hacker-ri 31.10.2007.

    zasto se zale ljudima koji za to nisu krivi ! to kao da gradite kucu date pare, i onda se kuca srusi jer je krivo grade- pa nije kviv radnik koji ju je napravio, nego firma koja ih zaposljava... HEP ne gradi, nego gradi koliko sam shvatio netko drugi !

  • diki 30.10.2007.

    Autor teksta je napisao da stare zgrade zbog vlage treba deratizirati. Deratizirati znaći uništiiti ali se pored tog glagola mora staviti imenica kako bi se znalo što treba uništiiti-deratizirati, ovako ostaje otvoreno pitanje: Što treba deratizirate zbog vlage, vlagu ili.. ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare