To je to što me zanima!

Ograničenja: Svojoj djeci Jobs nije dao da se igraju na iPadu

Zarazio je cijeli svijet cool gadgetima, ali u domu Stevea Jobsa tehnologija nije uvijek bila na dohvat ruke. Nije htio da mu djeca budu ovisna o tehnologiji
Vidi originalni članak

Ograničavamo količinu tehnologije koju djeca koriste kod kuće, rekao je u razgovoru s američkim novinarom osnivač Applea Steve Jobs godinu i pol dana prije smrti.

Nick Bilton otkrio je detalje iz svojeg tadašnjeg razgovora s Jobsom, a koje nikad nije objavio.

- Pitao sam ga obožavaju li njegova djeca iPad, koji je nedavno plasirao na tržište. Bilo je to 2010. godine. On mi je na to rekao: ‘Nisu ga još koristili’. Bio sam šokiran i nisam znao što bih odgovorio - otkrio je Bilton za New York Times. Osnivač tvrtke Apple i čovjek koji je cijeli svijet zarazio svojim izumima zabavnih i korisnih gadgeta bez kojih mnogi više ne mogu zamisliti život, u svom je domu pazio na to da nitko nije ovisan o tehnologiji. Njegova su djeca odrastala u okruženju u kojem je tehnologija bila samo popratni sadržaj, a ne cilj, za razliku od mnogih koji se danas koriste Appleovim proizvodima.

- Čak je i korištenje interneta bilo ograničeno. Steve Jobs inzistirao je na tome da obitelj svaki dan sjedne zajedno za stol i večera, bez korištenja ikakvih elektroničkih naprava. Razgovarali su o knjigama, povijesti i sličnim temama - izjavio je Jobsov biograf Walter Isaacson. Dodaje kako nikad nije vidio da se Jobsova djeca služe iPadom ili iPhoneom jer “očito nisu bili ovisni o tome”. Bilton je otkrio da većina direktora tehnoloških tvrtki koje je upoznao ima istu strategiju u odgoju djece, primjerice osnivač Twittera i Bloggera Evan Williams.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • CizoCizo 15.09.2014.

    Da imam par milijardi ne bi ni imao mobitel ni računalo čak ni radio....Stari moj curu pod ruke i pravac razno razni egzotični otoci,malo tenisa,plivanje...Tamo mi ništa ne bi trebalo

  • neodlucni 13.09.2014.

    ma jebes ti wifi i sva bezicna sranja ako ona zrace tko zna je to zdravo za ljudsko tijelo ili nije

  • melidony 13.09.2014.

    Znao je čovjek dobro što radi. Poznato je da i Gates svojoj djeci ograničava vrijeme na računalu.Sve pa tako i vrijeme na i -PAD-u i PC-u ima svoje granice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare