To je to što me zanima!

Okrutne ubojice osudila na po deset godina zatvora

Raif Osmanović (45) i Mirko Krakić (44), i još dvojica koji su u međuvremenu preminuli, 1991. u Italiji su brutalno do smrti tukli Raziju Hamidović
Vidi originalni članak

Nesporno je da ste svi sudjelovali u brutalnom batinjanju koje je rezultiralo smrću Razije Hamidović, kazala je sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Renata Miličević i nepravomoćno osudila Raifa Osmanovića (45) i Mirka Krakića (44) na po 10 godina zatvora zbog okrutnog ubojstva. Oni su, zajedno sa Safetom i Omerom Hamidovićem, koji su u međuvremenu preminuli, 15. ožujka 1991. na ulici u Rimu uhvatili Omerovu odbjeglu vanbračnu suprugu Raziju Hamidović i njezina sedmogodišnjeg sina. Osvetoljubivi Omer i ostali strpali su ih u Mercedes i odvezli u Nomadski kamp "Osmannoro" u Firenzu. Tamo su Raziju strpali u kamp prikolicu gdje su je sva četvorica tukla šakama, nogama, električnim kampom i čekićem. Bacali su je na pod, udarali njenom glavom o pod prikolice i polijevali vodom kako bi je osvijestili. Nesretnoj ženi slomili su desnu nogu, rebra, nosne kosti, a od izljeva krvi u mozak preminula je 27. ožujka 1991. u bolnici u Firenzi. Osmanovića je talijanski sud u odsutnosti osudio na 27 godina, a Vrhovni sud Italije kaznu je smanjio na 23 godine. Osmanović, hrvatski državljanin bio je nedostupan talijanskim vlastima sve do 2004. Tada su ga Italiji izručili Slovenci. No, kako su mu i u Hrvatskoj počeli suditi Talijani su ga izručili.
- Što će mi novine da me sramote u zatvor, a ja sam nevin - komentirao je presudu otac devetero djece Osmanović nezodovoljan prisustvom novinara u sudnici. Krakić se nije pojavio na objavi jer bi nakon presude morao u zatvor.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • saloma 19.05.2009.

    jao, ne mogu vjerovat, za tako nešto okrutno dati SAMO 10 godina zatvora. pa ja sam se prestravila samo dok sam čitala što su joj radili. jadna žena, ni kriva ni dužna. ma zaslužili su da umiru u najgorim mukama, ako ne u zatvoru, dabogda dobili neku smrtonosnu bolest i umirali u bolovima jednakim njenima. i moram priznati da su ove naše kazne sramotno male. premale, bolje rečeno

  • kalimeroNa2 19.05.2009.

    Talijani ga osude na 27 a nasi na 10....Djubre mudjahedinsko...I njega treba utuc toljagom, ovo mu je samo nagrada. Uskoro ce Hrvatska postati turisticko / pravna atrakcija za kriminalce, sa sloganom: Dajemo upola! Nasi ce osuditi nekoga za krivo parkiranje ili za neplaceni racun, al ce zlostavljace, ubojice i pljackase pustati na uvjetnu.... Izgleda da su istinski kriminalci oni iza mahagonijskog stola u finoj odjeci i sa cekicem u rukama.

  • udar 19.05.2009.

    poremećeni cigani!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare