To je to što me zanima!

Okrutno: Konje tjeraju da se tuku i odgrizaju testise

Prije borbe u ring pastusima uvedu kobilu zbog koje se oni sukobe. Gomila, koja je uložila novac u kladionicu, urla dok se konji međusobno kolju
Vidi originalni članak

Naši veterinari viđali su konje koje su tako jako izudarali da su im oči iskočile, kaže Andrew Plumby, koji se bori protiv okrutnih borbi konja koje organizira kriminalni milje koji drži pod kontrolom kladionice na Filipinima. Tisuće ljudi pojavile su se na trodnevnom festivalu u džungli otoka Mindanao. Tisuće konja izašli su ozlijeđeni ili mrtvi iz džungle. Iako je vlada zabranila borbe još prije 10 godina, one se svejedno održavaju tijekom cijele godine. Prije borbe u ring uvedu kobilu zbog koje se pastusi sukobe. Grizu se i valjaju u blatu, a gomila urla dok jedan drugom pokušavaju odgristi testise. Gubitnik na kraju bježi iz ringa, ako se izvuče živ. Turniri mučenja životinja postali su odličan biznis na Filipinima, deseci tisuća kuna su u igri samo za jednu borbu.
- To je odvratno. Konje dresiraju da udaraju, grizu i tuku se, samo da bi gazda zaradio - kaže veterinar Dino Yebron.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 1Broj 22.10.2008.

    sta pi.ka napravi od muskoga stvora...............................bio to covjek ili konj...............................svejedno..............................isti je.

  • Reni 0506 22.10.2008.

    Uf...ovo mije pokvarilo dan..vise se sazaljevam nad potlacenim zivotinjama nego ljudima, pa bi bez pol frke rekla da bi na onaj kraj svijeta jedna atomska bomba dobro dosla.Proklete zvjeri!!!

  • sara25 22.10.2008.

    treba tim ljudima odgriznuti ne konjima fujj gori su nego hajvani

Komentiraj...
Vidi sve komentare