To je to što me zanima!

Okus je isti: U Murteru uzgojili kapitalca od čak 1,3 kilograma

Nevica Mudronja (49) i sama je šokirana veličinom krumpira koji je ove godine narastao u njezinom vrtu. Tvrdi kako je sve činila kao i prethodnih godina
Vidi originalni članak

U vrtu Nevice Mudronje (49), dizajnerice iz Murtera, pojedini gomolji su teži od kilograma! Kao i svake godine, posadila je sjemenske krumpire sorte Jerla i iznenadila se nakon 90 dana kad je počela vaditi kapitalce. Sjeme je kupila u Bilicama pokraj Šibenika.

- Ništa nismo napravili drugačije nego prethodnih godina. Ja sam ih posadila, a majka Mladenka okopala. Istina, bile su obilne kiše, ali i inače ih obilno zalijevamo iz dva bunara u vrtu - kaže Nevica koja se ne može načuditi dimenzijama izvađenih krumpira:

- Kopala sam ih motikom, a kad sam to vidjela, klekla sam i stala ih vaditi rukama. To je bilo čudno iskustvo.

Razloge enormnog rasta krumpira ne može dokučiti ni Nevičina majka Mladenka (79), koja ima nekoliko desetljeća ratarskog iskustva.

- U ovom vrtu sadimo krumpire od 1967. godine, ali ništa ovakvo dosad nisam vidjela. Gnojimo ih umjetnim gnojivom. Redovito ih okopavam i zalijevam. I to je sve - kaže Mladenka.

U okusu se ovaj krumpir ne razlikuje od ostalih krumpira. Obitelj je posadila 50 kilograma sjemena, a izvadili su 700 kilograma gomolja.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • Palamudan 23.07.2013.

    samo prezime kaže sve .nema šale s krumpirima nevice mlade.nemojte se s nama zekit jer krumpir u glavu će letit.pa na traumu ces ic s krompirom u glavi ćeš bit.

  • Palamudan 23.07.2013.

    krumpir sadim,k..a mi se klati,ajd ženo daj da povratim

  • Ahileja 20.07.2013.

    Ni sjemenski krumpir nije više što je nekada bio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare