To je to što me zanima!

'I Oliver Grbić se može javiti na natječaj za ravnatelja policije'

Ministar je komentirao i policijsku intervenciju nad radnicima Jadrankamena u Pučišćima. Rekao je da inzistiranje na pravnoj državi ne može biti brutalno
Vidi originalni članak

Komisija smatra da je Zakon, prihvaćen na kraju mandata bivše Vlade, savršen, a da promjene koje želi unijeti novi ministar - otvaraju mogućnost političkog utjecaja na policiju. No, ovako će veliki broj ljudi moći doći na rukovodeća radna mjesta. Bit će i veliki broj onih koji to ne zaslužuju, rekao je u subotu u Dnevniku HRT-a ministar policije Ranko Ostojić i tako komentirao 'ne' Bruxellesa izmjenama Zakona o policiji. 

Ostojić je govorio i o raspisanom natječaju za novog ravnatelja ili ravnateljicu policije te je rekao kako se na natječaj može javiti i Oliver Grbić ako želi. 

Ministar je komentirao i policijsku intervenciju nad radnicima Jadrankamena u Pučišćima. Rekao je da inzistiranje na pravnoj državi ne može biti brutalno. 

- Policijska intervencija ne može biti lijepa, a radi se o tome da je policija bila prisiljena da primijeni silu - rekao je Ostojić. Najavio je i kako će sudjelovati u povorci na gay paradi u Splitu.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • ludom 20.05.2012.

    Vi gospodine ministre, izgleda jedini vjerujete u to što govorite. Čak ni Tito nije na radnike išao silom. A ovo što vi radite se inače u svijetu zove policijska država. Dakle, idete (pod krinkom pravne države) đonom na onoga od koga primate plaću.

  • hrvat1974 14.05.2012.

    Već godinama pričaju o depolitizaciji policije. Moje skromno mišljenje je svaki stranački aktivan dužnosnik u MUP-u, naravno osim ministra, mora odabrati ili stranka ili policija. Nemože biti i policajac i blagajnik u ogranku HDZ-a ili SDP-a u svom selu.

  • pješak 13.05.2012.

    Nikakav problem nije što su Karamarkovi kadrovi ostali u policiji. Policija funkcionira po principu vojne hijerarhije, od vrha do dna, tj. zapovijed-izvršenje. Ukoliko netko odbije zapovijed, zna se! Otkaz! Ali, to sigurno nitko neće napraviti i odletiti na ulicu! Prema tome, policija će funkcionirati!

Komentiraj...
Vidi sve komentare