To je to što me zanima!

Oluja u Zagrebu: Stanovi sada plivaju u fekalijama

Nevrijeme je poplavilo većinu kuća i zgrada na Sigečici. Policajci idu od kuće do kuće i rade zapisnike, a vatrogasci žurno ispumpavaju vodu
Vidi originalni članak

Novi namještaj za dnevni boravak kupili smo lani, preuredili smo kuhinju, a prije samo nekoliko dana krečili smo hodnik. Djeca su ostala bez igračaka. Sve je uništeno, a mi nemamo pojma tko će nam sve to platiti, očajan je Goran Vlašić, stanar Olibske ulice u Zagrebu. Njegove riječi ponavljaju stotine ljudi u naselju Sigečica. Policajci idu od kuće do kuće i rade zapisnike, a vatrogasci ispumpavaju vodu iz svakog podrumskog i prizemnog stana ili lokala. Nakon što je u noći na nedjelju pala jaka kiša, iz sifona i šahtova u nedjelju je počela prodirati voda.
- Plivamo u hrpi fekalija - govore stanari Sigečice. Vesna Kušanić, vijećnica gradske četvrti Trnje, uvjerena je da je razlog gradnja novog kolektora u Vukarskoj ulici.
- Uzrok poplava i velikih šteta je loša gradnja kolektora - smatra Kušanić. Dodaje tome i gradnju brojnih novih zgrada. Sve to, kaže, loše djeluje na cijevi stare više od 70 godina, a ne daju nam nove. Na gradilištu kolektora tvrde kako nisu krivi.
- Zatvorili smo stari kolektor i napravili prespajanje koje odgovara projektu. Voda koja se slijeva sa Sljemena ne nakuplja se zbog radova. Tek nakon gradilišta nastaje uspor i voda se vraća - kaže Josip Peršun, nadzorni inženjer na radovima kolektora. Dodaje kako svaki oštećeni stanar s računima od dezinfekcije može doći u Vodoopskrbu i odvodnju ili tvrtku Georad, koja je izvođač radova, te zatražiti povrat novca. I dobit će ga.

KUĆE U ORIOVCU OPET POPLAVLJENE
Jaka kiša u nedjelju oko 11 sati spustila se na dijelove općine Oriovac kraj Slavonskog Broda. U samo nekoliko minuta poplavljena su dvorišta od Kujnika prema Oriovcu zbog velike količine vode koja se sručila s brda. Osim dvorišta, voda je poplavila desetke podruma pa su na teren izašli i vatrogasci koji pomažu stanovništvu ispumpati vodu. Unatoč jakoj grmljavini i tamnim oblacima tuče nije bilo, kiša je donijela problem, ali i osvježenje nakon jako vrućih dana.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • chelsea_fan 18.07.2010.

    neka neka

  • Kurcoslav 18.07.2010.

    Živim 20km od ZG, ali da imam u Zg viletinu na Pantovčaku ili bilo kaj, isti tren bi to prodao. Zagreb je dobar, jer ti je sve dostupno, ali samo za to. Za živjet ni u ludilu

  • konjina 18.07.2010.

    navodno je sivoj sve u fekalijama u maznutom stanu

Komentiraj...
Vidi sve komentare