To je to što me zanima!

Omikron izazvao potpuni kaos: Brojke divljaju, bolnice se pune, a na testiranje se dugo čeka...

Omikron je ušao na velika vrata i u Hrvatsku, a zakon velikih brojeva pokazat će da, kad je mnogo zaraženih, mnogo ljudi završava u bolnici. Kapaciteti PCR testiranja su pretrpani
Vidi originalni članak

Čini se da svatko od nas u ovom trenutku zna najmanje jednu koronom zaraženu osobu u svojoj okolini - omikron nam je ušao na velika vrata. Širi se nekoliko puta brže od delte i bilo koje prijašnje varijante, a građani su se opustili tijekom blagdana. Liječnici upozoravaju: možda je lakši od delte, izaziva manje tešku kliničku sliku, no s obzirom na to da se ovako brzo širi, zahvatit će i mnogo onih čiji je imunitet oslabljen i koji ga neće izdržati. Osim toga, munjevito puni bolničke kapacitete, koji su ograničeni. U Dalmaciji je situacija vrlo teška, samo je u splitskoj bolnici trenutačno oko 210 Covid bolesnika.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 41

  • 09.01.2022.

    Ova epidemija je samo svima pokazala u kakvom je kaosu cijeli zdravstveni sustav.

  • žumbree 09.01.2022.

    Manje saljite aviončeke koji ostavljaju bijele tragove pa mozda nece vise biti novih sojeva 🤷🤷

  • Korísníčko íme 09.01.2022.

    Bojim se da ćemo skupo platiti nisku procijepljenost. Zemlje u kojima je Omikron uhavtio maha imaju i do deset puta više dnevno oboljeli nego što su imale do sada. Međutim, broj dnevno umrlih nije proporcijonalno skočio u visoko procijepljenim zemlja. Uglavnom odnos oboljelih i umrlih je 2000:1. U Hrvatskoj je trenutno odnos oboljelih i umrlih 100:1. Što na to imaju naši Youtube doktori reči? Što će se dogoditi kad kroz koji dan kod nas poraste broj dnevno zaraženi 5 ili čak 10 puta?

Komentiraj...
Vidi sve komentare