To je to što me zanima!

Omikron se munjevito širi: Oni koji su imali 'vjerojatan' covid ipak će moći dobiti potvrdu

Omikron opasno divlja i promijenio je pravila igre. Kapaciteti za testiranje su prenapregnuti, a oni koji su imali 'vjerojatan' covid ipak će moći do potvrde
Vidi originalni članak

Zbog omikrona koji se sve brže širi Hrvatski zavod za javno zdravstvo ima nova pravila za samoizolaciju, odnosno karantenu, pa svi bliski kontakti oboljelog moraju u desetodnevno “samovanje”. Izuzetak su, ponovno, preboljeli, odnosno cijepljeni, ali sad po novim kriterijima. Redom, ako je netko prebolio COVID prije najviše četiri mjeseca, ne mora u karantenu nakon kontakta sa zaraženim, jednako tako ni cijepljeni s dvije doze, ako je zadnja doza primljena prije najmanje dva tjedna, ali najviše prije četiri mjeseca. Ako je netko cijepljen jednom dozom Janssen cjepiva, ne mora se izolirati samo ako je od te doze prošlo 60 dana. Karantenu će izbjeći i oni koji su preboljeli COVID, a nakon toga su primili obje doze cjepiva ili jednu dozu Janssena. Za njih vremenskog ograničenja nema, kao ni za sretnike koji neće morati u karantenu - one koji su primili “booster”.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 3

  • NightFury 06.01.2022.

    Za brze testove na COVID-19 kod kuće, predlaže se da treba uzeti bris iz GRLA i nosa. Jer se omikron više zadržava u grlu nego u nosu i sinusima. Netko tko ima omikron i uzme bris iz nosa može ispasti negativan. Vjv isto vrijedi i za PCR.

Komentiraj...
Vidi sve komentare