To je to što me zanima!

On ima preko četiri metra duge brkove: 'Postali su dio obitelji'

Ram Singh Chauhan (58) brkove je počeo puštati 1970. godine i otada ih nikada nije obrijao. Povremeno ih skrati, a dnevno na uređivanje potroši sat do dva vremena
Vidi originalni članak

Ram Singh Chauhan (58) brkove je počeo puštati 1970. godine i otada ih nikada nije obrijao. Danas su oni dugi preko 4 metra zbog čega je ponosni Indijac zaslužio mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda. 

Ram je otkrio da je jedna od tajni dugih brkova da ih treba početi rano puštati jer se u starosti usporava njihov rast. Ipak, čak i sada njegovi brkovi svake godine narastu nekoliko centimetara. On od 1970. godine tek povremeno podreže vrhove svojih brkova, a u prošlosti se zbog njih svađao sa suprugom Ashom jer mu je trebalo dugo vremena da se opere i spremi, a i ljudi su ih čudno gledali. 

S priznanjima stiglo poštovanje supruge

No, čim je Ram počeo dobivati priznanja za svoj trud, supruga je počela poštivati njegovu predanost. Danas brkove smatra dijelom obitelji. 

Brkovi su Ramu priuštili i uloge u nekim filmovima. Tako je 1983. glumio uz Rogera Moorea u filmu Octopussy, ali i u brojnim bollywoodskim produkcijama. Također, putovao je diljem svijeta i pokazivao svoje brkove, piše Oddity Central.

Sat do dva dnevno čisti i češlja brkove

Briga za 4.3 metra duge brkove nije nimalo laka. Ramu dnevno treba između sat i dva vremena za očistiti i počešljati dragocjene dlake na licu. Masira ih i njeguje uljima, a pere ih svakih deset dana. Pomaže mu supruga. S dugim brkovima nije lako ni hodati. Dok su bili kraći znao ih je omotati oko ušiju, ali sada ih omotava oko vrata. Unatoč svim tegobama, brkova se nikako ne želi riješiti. To je, tvrdi, nešto što ga čini posebnim i zbog čega se sve isplati. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • RazbijačCigli 23.06.2013.

    Do vraga! Nadmašio je mog djeda :D

  • user_61653 18.06.2013.

    bljak

  • bosanac laki 17.06.2013.

    ovaj nije sav svoj......

Komentiraj...
Vidi sve komentare