To je to što me zanima!

On je heroj ulice: Đuro već pet godina sam krpa rupe na cesti

Đuro Đukić (75) iz Slavonskog Broda pet godina redovito uređuje asfalt u svojoj ulici. Cestari, kaže, to ne naprave dobro, a njemu nikad nije teško popraviti
Vidi originalni članak

Đuro Đukić (75) iz Ulice Mate Ujevića u brodskom naselju Kolonija više od pet godine krpa rupe na cesti u svojoj ulici.

Susjedi mu se pomalo i čude i većina radije čeka cestare. Kaže, nije mu teško zamiješati beton i popraviti.

- Što da radim, kamioni i druga vozila nonstop prolaze, rupa je sve više, sve su veće i veće, mogao bi netko i stradati, a meni nije teško zamiješati šljunak, pijesak i cement, pa lopatu i mistriju u ruku i rupe na cesti zakrpati - govori Đuro Đukić(75). Rupe na cesti u njegovoj ulici datiraju još od ‘70-ih kada je cesta loše asfaltirana, “intenzivno” otprije pet godina. Đuro se kod prve veće rupe “dao na posao”. 

- Iako sam u mirovini, to nikako ne znači da nemam drugog posla, a kako bi rekli susjedi gledajući me dok to radim. Rupe krpam po cijeloj ulici, ali ih najviše i najvećih ima u duljini moje kuće, voda se nakuplja kod svake kiše, a automobili prilikom prolaska zalijevaju mi fasadu kuće. Po onoj narodnoj ‘bolje spriječiti nego liječiti’, te udarne rupe krpam sam jer cestare se nikada ne može dočekati, a i kada dođu naprave to preko volje i loše. Za tjedan, dva rupe budu veće nego su bile. Unatoč poodmaklim godinama to mi ne pada teško jer znam da radim korisnu stvar - kaže Đuro. Rupe krpa barem dvaput godišnje, redovito u proljeće poslije zime kada je cesta najoštećenija.

- Nema veze što sve to plaćam od svoje skromne mirovine. Uvijek ću odvojiti toliko novca. Ponosan sam jer radim dobru stvar.

Bilo bi mu lakše da ima mješalicu, ali i ovako neće odustati.

Supruga Magdalena (80) u početku je prigovarala i ljutila se, ali je na kraju odustala.

- Uvidjela je da radim ono što treba. Ni stazu uz kuću nisam imao, bilo je blato i voda i kuća nam je stalno bila blatna, ali nisam čekao na milost cestara i svog mjesnog odbora, nego sam to napravio sam - kaže. Svoju ulicu uređivat će dok ga zdravlje služi. Boji se da novi asfalt u ulici neće tako skoro dobiti.

Idi na 24sata

Komentari 106

  • Mercedes s klasa 20.04.2015.

    Đuro, svaka ti dala

  • be yourself 19.04.2015.

    Treba mu naplatit kaznu. Otima posao cestarima.

  • Željko Višnić 19.04.2015.

    što će čovjek,mi kad djelatnici žuc karlovac krpaju ceste ne puštamo kokoši van dvorišta da ne rasčeprkaju asvalt,a nakon krpanja vozimo polako jer imamo ležeće policajce malo deblje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare